Montserrat Colldeforns creu que el PSC tindrà grup parlamentari aquest mandat


  • Comparteix:

Colldeforns serà en aquest mandat l'única santcugatenca al Congrés.

Colldeforns serà en aquest mandat l'única santcugatenca al Congrés.

La diputada santcugatenca pel PSC Montserrat Colldeforns es mostra confiada que, en aquesta legislatura, els socialistes catalans tindran grup parlamentari propi. Colldeforns, que estarà en aquest mandat en la comissió d'Economia i Finances, creu que Catalunya ha de tenir més capacitat normativa sobre els impostos a partir del nou sistema de finançament.

Colldeforns ocuparà, per primera vegada, dijous i divendres el seu escó al Congrés durant la sessió d'investidura que portarà Rodríguez Zapatero a la presidència del govern espanyol. Per la diputada santcugatenca, tot fa preveure que, en aquesta legislatura, la Cambra Baixa recuperarà la seva vida parlamentària ja que el fet que el PSOE estigui en minoria l'obligarà a buscar pactes 'contínuament' amb la resta de forces polítiques.

Sobre la possibilitat que el PSC pugui comptar amb un grup parlamentari propi, Colldeforns s'ha mostrat convençuda que serà possible en aquesta legislatura després que Zapatero s'hagi compromés a reformar el reglament per fer-ho possible. De tota manera, la socialista és conscient que cal aconseguir, primer, el consens de la resta de forces per abordar la redacció del nou reglament de la Cambra:

Montse Colldeforns

És un dels compromisos del president i una demanda del PSC. Abans cal trobar els consensos.


D'altra banda, la diputada -l'única representant de Sant Cugat a Madrid- ha manifestat que un dels reptes, en aquest mandat, serà l'obtenció d'un nou finançament per Catalunya. Colldeforns diu que treballarà perquè el govern català pugui aconseguir a curt termini més capacitat normativa sobre els impostos i una Agència Tributària Pròpia:

Montse Colldeforns

Volem obtenir una més gran capacitat normativa com a primer pas per arribar als beneficis forals.


Colldeforns diu que marxa a Madrid amb dues bíblies; una, el programa del PSC i l'altra, l'acord del tripartit. La diputada serà membre de la Comissió d'Economia i Finances i ha demanat formar part també de la Comissió de Medi Ambient i de la de Desenvolupament i Cooperació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.