El ple mostra el seu rebuig al projecte de reforma de la Llei del Codi Penal


Temes relacionats

El PSC vol que es derogui la pena de presó permanent revisable (12/mar/15)


  • Comparteix:

La presó de Quatre Camins / Foto: ACN

La presó de Quatre Camins / Foto: ACN

Tots els partits del ple, excepte el PP, han manifestat el rebuig a la pena de presó permanent revisable que preveu el govern espanyol amb el projecte de reforma de la Llei del Codi Penal. La decisió s'ha aprovat a través d'una moció impulsada pel PSC i que, segons el seu portaveu, Pere Soler, vol oposar-se a 'una notable regressió respecte la llarga tradició humanitzadora de les penes'.

ESCOLTA-HO

Soler ha explicat que el PSC ha presentat la moció apel·lant que Sant Cugat 'ha de ser coherent', ja que anteriorment s'hi havien presentat propostes de caire humanitari i de justícia social. A més, considera que el concepte de 'presó permanent revisable' és un 'eufemisme per referir-se a una cadena perpètua', que aniria en contra de la Constitució espanyola.

El portaveu socialista també assegura que, segons la carta magna, 'les penes privatives de llibertat i les mesures de seguretat restaran orientades vers la reeducació i la reinserció social' i que el projecte de reforma del govern espanyol va en contra d'aquest article.

Pere Soler

Segons la Constitució, les penes privatives de llibertat han d'estar orientades cap a la reeducació i la reinserció. Amb la nova llei aquest principi queda vulnerat.


El PP hi ha votat en contra de la moció. Per al seu portaveu, Jordi Carreras, la llei 'és constitucional' i 'aquest tipus de privació de llibertat no és inhumana'.

Jordi Carreras

El Tribunal Constitucional diu que aquesta mena de pena és constitucional i la privació de llibertat, per dura que sigui, no es pot considerar inhumana en termes constitucionals.


La moció s'ha aprovat amb 21 vots a favor - CiU, el PSC, ICV-EUiA i la CUP - i quatre en contra dels regidors del PP i del regidor no adscrit, Bruno de Salvador.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.