L'Ajuntament i les AMPA, contra el recurs de Wert per l'escolarització


  • Comparteix:

A Sant Cugat hi ha centres 16 centres d'educació pública / Foto: ACN

A Sant Cugat hi ha centres 16 centres d'educació pública / Foto: ACN

La regidora d'Educació, Esther Salat, i la presidenta en funcions de la Coordinadora d'AMPA, Marina Rius, reproven el recurs interposat pel govern espanyol al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè les famílies que vulguin una escolarització en castellà puguin demanar-la en 'un període addicional' de preinscripció. L'Ajuntament creu que la mesura entorpeix el procés i la coordinadora que esdevé 'un nou atac polític' cap el model d'immersió lingüística català. La Generalitat presentarà al·legacions abans de 10 dies i es mostra convençuda que els tribunals li donaran la raó.

Esther Salat exposa que amb les jornades de portes obertes dels centres educatius els pares ja tenen l'oportunitat de conèixer el projecte educatiu i lingüístic de les escoles i, per tant, poden prioritzar quines són les propostes educatives que més els interessen. Salat recorda que, malgrat que ha finalitzat el període de preinscripció, el procés encara està obert per aquelles famílies que encara no hagin pogut fer la seva petició. Per tant, apunta que les famílies que apostin per 'un altre tipus d'orientació' encara tenen temps de fer les seves propostes fora de termini.

És per això que, a les portes que el 12 de maig es publiquin els alumnes admesos, la regidora afirma que la mesura del ministeri d'Educació entorpeix un procés molt important per a les famílies. La titular d'Educació ha afegit que les famílies que optessin per aquest 'període addicional' de preinscripcions patirien un greuge comparatiu respecte els alumnes que ja tenen adjudicada la seva plaça amb anterioritat.

Esther Salat

Per aquestes famílies que busquin una escolarització en castellà no és recomanable aquest període addicional. Dóna més garanties l'actual sistema.


En un comunicat, la Coordinadora d'AMPA s'ha oposat al recurs del PP al TSJC i el consideren 'un nou atac polític sense cap argument ni pedagògic ni sociològic' cap a un model que educatiu que ha funcionat 'durant dècades sense cap problema'. La presidenta de l'entitat en funcions, Marina Rius, apunta que la mesura vol 'dividir la societat i generar un polèmica on no n'hi havia'.

De la seva banda, la Generalitat considera que el recurs del ministeri espanyol és 'administrativament un disbarat' i 'políticament una ofensa', i creu que la intenció política de fons és la 'desaparició de la llengua catalana' perquè s'utilitzi només en àmbit familiar. El govern ha enviat un missatge de tranquil·litat a les famílies i ha assegurat que el procés de matriculació es durà a terme amb normalitat, entre el 8 i el 12 de maig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.