L'Ajuntament vol doblar el pressupost destinat a polítiques socials d'habitatge


  • Comparteix:

L'equip de govern vol doblar el pressupost que destina a polítiques socials relacionades amb l'habitatge durant aquest mandat. L'objectiu és superar els 600.000 euros per a ajudes que s'han destinat en l'últim any. Per fer-ho, l'Ajuntament ha presentat un Pla Estratègic que ha de definir i impulsar les polítiques municipals d'habitatge fins el 2019. El pla està dividit en 10 línies d'actuació.

El Pla Estratègic estableix quines han de ser les actuacions de millora per atendre les necessitats en aquest àmbit. L'objectiu és continuar vinculant les polítiques d'habitatge a les demandes socials i, per aquest motiu, els seus principals objectius són facilitar a tots els santcugatencs accés a l'habitatge i prevenir la seva pèrdua. Per aconseguir-ho, s'inclouen accions transversals en àrees com els serveis socials, l'urbanisme i l'economia.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat que són mesures que pretenen posicionar la ciutat en polítiques d'habitatge fortes. En aquest sentit, ha afegit que ara es veuen capaços de 'tornar a activar la inversió' en el parc d'habitatge públic de Sant Cugat.

Mercè Conesa

Són mesures que integrades fan una proposta molt potent per garantir que al llarg d'aquests quatre anys puguem tornar-nos a posicionar en unes polítiques d'habitatge molt fortes. Fins ara teníem dificultats d'inversió però ara ens veiem capaços de tornar a activar la inversió en el parc d'habitatge públic de Sant Cugat.


Lluitar contra la pobresa energètica és un dels punts destacats del nou pla. La intenció és crear una tarifa social en el subministrament d'aigua per a famílies, a través d'un acord amb Sorea, i gestionar els ajuts per a subministraments per part de Serveis Socials, la Fundació Agbar i l'Àrea Metropolitana de Barcelona. El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, ha dit que es prenen la pobresa energètica 'molt seriosament'.

Damià Calvet

Tenim la intenció de desobeir la suspensió per part de l'Estat espanyol de la ILP aprovada al Parlament. Ens prenem la pobresa energètica molt seriosament i posarem totes les eines que calguin per fer-hi front.


Entre les 10 grans línies d'actuacions, destaca també la creació d'un Observatori de l'Habitatge, que aplegui representants de diferents àmbits, col·lectius i entitats que intervenen activament en el coneixement i la gestió al voltant de l'habitatge. També es volen iniciar mesures per activar el parc d'habitatges buits, que a Sant Cugat representa un 6,8% del total. El govern local assegura tenir un 'neguit' per localitzar i mobilitzar aquests habitatges i és per això que s'aposta per a la creació d'un registre municipal que identifiqui aquells que són de titularitat de societats mercantils i els que són d'entitats financeres. L'objectiu final és destinar-los a persones amb necessitats especials.

El govern vol continuar posant èmfasi en la prevenció de la pèrdua de l'habitatge. S'impulsarà el Servei d'Intermediació de deutes d'habitatge, desenvolupat des de l'Oficina Local d'Habitatge, que té per finalitat l'assessorament i intermediació hipotecària adreçat a famílies que estan en procés de la seva pèrdua per manca de capacitat de pagament. En el primer any de funcionament, s'han atès 160 consultes i s'han tramitat 40 expedients.

A més, es vol crear un inventari d'habitatges sense ascensor i amb altres barreres arquitectòniques per impulsar solucions a aquestes problemàtiques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.