C's demana que el 010 sigui gratuït o sense cost addicional per als usuaris


  • Comparteix:

Sergio Blázquez i Aldo Ciprián han presentat les mocions al ple d'octubre

Sergio Blázquez i Aldo Ciprián han presentat les mocions al ple d'octubre

C's proposarà al proper ple municipal que el servei d'atenció telefònica de l'Ajuntament passi a ser gratuït o sense cost addicional per a la ciutadania. El partit d'Albert Rivera subratlla que a altres municipis aquests telèfons no comporten cap despesa als usuaris.

Els números de telèfon 010, si es truca des del municipi, i el 902 54 30 10, si es truca des de fora, són una de les vies d'accés a la informació i als tràmits del consistori, a més d'Internet i l'atenció presencial al consistori o a les oficines d'atenció municipal. En l'actualitat, el cost d'establiment de trucada a aquests números és de 0,373 euros i la despesa per minut és de 0,089 euros.

Segons la moció de C's, la informació pública és un dret pel qual no es pot demanar una contraprestació econòmica a la ciutadania, ja que entraria en col·lisió amb la legislació estatal i europea.

El seu portaveu municipal, Aldo Ciprián, ha dit que no es pot cobrar a la gent quan truca a l'Ajuntament per informar d'alguna incidència responsabilitat del consistori.

Aldo Ciprian

Si una persona truca a l'Ajuntament és perquè estem fent alguna cosa malament i no s'entén que se li cobri per una cosa que estem fent malament. Si algú truca al 010 per informar que ha caigut la branca d'un arbre el que no es pot fer és cobrar-li per un servei que ja està pagant.


Seguretat a Valldoreix
C's també demanarà al proper ple que es doni resposta a la demanda de Valldoreix de millorar la seguretat ciutadana a l'EMD. La darrera junta de veïns va aprovar una moció per incrementar la presència policial al territori i les competències en seguretat de l'administració valldoreixenca.

C's ha aprofitat la presentació de les mocions per comunicar que s'abstindrà en la votació de les ordenances fiscals provisionals al ple d'octubre. El partit creu que la rebaixa de l'IBI que es proposa és insuficient.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.