El ple municipal farà seguiment de les inversions de Sorea a Sant Cugat


  • Comparteix:

La CUP-PC vol que tot el referent a la concessió del servei de l'aigua passi pel ple / Foto: ACN

La CUP-PC vol que tot el referent a la concessió del servei de l'aigua passi pel ple / Foto: ACN

El ple municipal ha aprovat per unanimitat que l'empresa Sorea, concessionària del servei de l'aigua a Sant Cugat, doni compte al ple de les inversions que fa a la ciutat. La petició originalment de la CUP-PC proposava que les despeses de l'empresa fossin aprovades en sessió plenària, però l'equip de govern ha explicat que la competència d'aquests tràmits és de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i, per tant, ha esmenat el text original dels cupaires, un canvi que finalment han acceptat.

ESCOLTA-HO

La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, ha explicat que la proposta persegueix l'objectiu de millorar la transparència de la gestió de l'empresa Sorea amb la voluntat de participar en tota la informació relativa a les seves inversions a Sant Cugat. Especialment, en un context de possible municipalització del servei de l'aigua a la ciutat en un futur.

Núria Gibert

Sabem que desconfien o no ho veuen pràctic però volem subratllar que hi ha una bona voluntat d'acompanyament i seguiment i volem participar en tota la informació relativa a les inversions d'aquesta empresa.


La tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, ha explicat que han esmenat el text original perquè no poden demanar el traspàs al ple de les despeses associades a inversions per part de Sorea, perquè no és de la seva competència. Segons Paraira, el que sí que es pot fer, i finalment han acordat, és donar compte trimestralment al ple d'aquests números.

Cristina Paraira

Fem dació de compte i les podem tractar abans en comissió informativa. No hi ha problema i fins i tot podem fer un seguiment trimestral al ple, però creiem que demanar un traspàs d'una competència que no tenim no es pot fer.


El conveni entre l'AMB i Sorea estipula el retorn de l'import de les inversions que la concessionària assumeix per dur a terme el servei al municipi. Aquestes inversions per assumir el servei a la ciutat sí que necessiten, però, el vistiplau de l'Ajuntament, tot i que el traspàs de competències no sigui viable.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.