La Diputació destinarà 30 milions als municipis per fomentar l’ocupació


  • Comparteix:

Conesa, durant la roda de premsa, acompanyada del vicepresident de l'òrgan, Dionís Guiteras / Foto: ACN

Conesa, durant la roda de premsa, acompanyada del vicepresident de l'òrgan, Dionís Guiteras / Foto: ACN

La junta de govern de la Diputació ha aprovat aquest dijous per unanimitat un pla d’ocupació dotat de 30 milions que es destinaran als ajuntaments per fomentar l'ocupació, entre ells el de Sant Cugat. La primera línia d'actuació del pla, que disposa de 7,5 milions, va destinada a les persones aturades i inscrites als serveis d’ocupació municipals o de Catalunya. La segona reforçarà els col·lectius de més vulnerabilitat i en risc d'exclusió i comptarà amb un pressupost de 22,5 milions.

La presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, ha destacat que aquesta iniciativa té els objectius de generar llocs de treball per als més afectats per la crisi, però també 'professionalitzar' els beneficiats perquè s'integrin al mercat de treball. A més, ha dit, s’enfortirà la col·laboració entre els ajuntaments i les empreses en matèria de contractació i salaris.

Conesa ha detallat que el pla exigeix una contractació mínima de tres mesos, tot i que des de la Diputació es recomana un mínim de sis, sempre amb la voluntat que el període laboral 'no s'acabi aquí, sinó que es produeixi un procés d'acompanyament i vincle amb l'empresa'. Conesa ha explicat que els ajuntaments es podrien fer càrrec dels salaris durant aquesta primera etapa i que, passats els mesos acordats, l'empresa passaria a assumir les despeses.

Pel que fa a les remuneracions als nous treballadors, el programa exigeix que se cenyeixin al salari mínim interprofesional -850 euros- però Conesa ha assegurat que es recomana un mínim de 1.000 euros. En qualsevol cas, ha remarcat que cada consistori acordarà lliurement les condicions amb les empreses.

El pes més important d’aquest pla, però, recaurà en la integració dels col·lectius més desfavorits. Els ajuntaments col·laboraran també amb les empreses del tercer sector perquè es puguin oferir llocs de treball a aquestes persones, sigui en aquestes entitats o als mateixos ajuntaments a través dels equips d'inserció social.

A l'hora de distribuir els 30 milions, la Diputació ha tingut com a referència els habitants de cada municipi i la mitjana del nombre d'aturats en un període de sis mesos. La intenció és doblar en aquest mandat els 60 milions que en van destinar a l'anterior a fomentar l'ocupació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.