Sant Cugat ampliarà la T12 a joves de fins 16 anys amb dificultats econòmiques


  • Comparteix:

La T12 permet viatjar de manera gratuïta dins la zona de residència

La T12 permet viatjar de manera gratuïta dins la zona de residència

L'Ajuntament subvencionarà la gratuïtat de la T12 fins als 16 anys a joves amb dificultats econòmiques. La mesura s'aplicarà a partir de gener del 2017 i la concreció es desenvoluparà en el marc de la Taula de Mobilitat.

ESCOLTA-HO

La mesura és fruit d'una moció d'ERC-MES i ICV-EUiA que ha estat aprovada per unanimitat aquest dilluns. En l'actualitat, aquesta targeta permet als menors de 15 anys viatjar gratuïtament en transport públic en la zona on resideixen. Ara Sant Cugat vol fer un pas més per ampliar-la fins als 16 anys per aquells joves que tenen dificultats econòmiques.

Tot i això, el regidor d'ERC-MES Èric Gómez ha explicat que l'ATM hauria d'assumir aquesta subvenció.

Èric Gómez

L'ATM ha d'assumir aquesta responsablitat, però mentre no ho fa ho assumeix l'Ajuntament. S'ha d'apostar per avançar en la tarifació social en l'àmbit del transport.


El barem per a la gratuïtat de la T12 el marcarà l'Indicador Públic de Rendes d'Efectes Múltiples (IPREM). D'aquesta manera, s'aplicarà a les famílies amb ingressos inferiors a l'IPREM. També s'aplicarà un descompte del 50% per al jovent de famílies amb ingressos que siguin fins a dues vegades l'IPREM.

Convergència havia presentat esmenes, que han estat finalment retirades perquè la proposta es treballarà en el marc de la Taula de Mobilitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.