Cinc santcugatencs viatgen a Brussel·les per parlar del procés i d'immigració


  • Comparteix:

La iniciativa s'ha presentat aquest dimarts al Col·legi de Periodistes de Catalunya / Foto: @MonMundialCat

La iniciativa s'ha presentat aquest dimarts al Col·legi de Periodistes de Catalunya / Foto: @MonMundialCat

Cinc estrangers residents a Sant Cugat visiten aquest dimecres el Parlament Europeu per explicar la seva posició sobre la immigració i el procés d'independència de Catalunya des del punt de vista dels nouvinguts. La intenció és reunir-se amb diferents partits polítics europeus per exposar l'oportunitat que suposa la construcció d'un país per 'acabar amb lleis injustes'.

Dimitri Defranc, Elizabeth Quito, Ximena Montesinos, Sergio Hernández i Diego Castelo són els santcugatencs que visitaran Brussel·les fins aquest divendres. El viatge forma part d'una iniciativa impulsada per diverses associacions catalanes d'immigrants amb la intenció de reivindicar el procés constituent català davant els partits polítics europeus i plantejar un seguit de propostes en matèria d'estrangeria i acollida.

El membre de l'associació Sin Fronteras Dimitri Defranc, que també és regidor per la CUP-PC, considera que la situació catalana pot obrir la porta a un país pioner en aquesta matèria.

Dimitri Defranc

Veiem el procés constituent català com una oportunitat de crear el primer país europeu lliure de les aberracions que permet la Llei d'estrangeria.


Castelo acudeix a la cita en representació de l'Associació Multicultural Sant Cugat, mentre que la resta de santcugatencs es desplacen a títol individual.

La visita al Parlament Europeu és una invitació d'ERC, Podem i Bildu que ja han confirmat, segons Defranc, la trobada amb la comitiva. Per contra, el Partit Popular Europeu ha declinat la trobada amb la delegació catalana formada per una quarantena de persones.

Algunes de les propostes que es presentaran han estat treballades a Sant Cugat durant la trobada que Procés Constituent va celebrar al gener al voltant de la immigració i el procés sobiranista.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.