ERC-MES porta al ple el rebuig a la sentència que impedeix gestionar el 0,7% de l'IRPF a la Generalitat


  • Comparteix:

Els regidors Ferran Villaseñor i Mireia Ingla

Els regidors Ferran Villaseñor i Mireia Ingla

ERC-MES presentarà una moció al ple d'aquest dilluns per rebutjar la sentència del Suprem que no permet a la Generalitat gestionar el 0,7% de l'IRPF destinat a fons socials. Alhora, també vol que el ple expressi el suport a les entitats del tercer sector del municipi i de Catalunya.

El text de la moció manifesta també solidaritat amb qualsevol acció que pugui emprendre la Generalitat 'en la defensa de les seves competències'. ERC-MES també alerta que Catalunya ha aportat els darrers anys un 25% de la recaptació estatal, però només n'ha rebut el 14%, segons la portaveu republicana, Mireia Ingla.

Mireia Ingla

Posem una xifra que és molt gràfica: recaptem un 25% i se'ns torna un 14%. Una vegada més, se'ns retalla en l'àmbit social i patim un altre dèficit que acaba perjudicant les persones amb més necessitats.


El grup republicà afirma que aquesta sentència forma part de 'l'actitud recentralitzadora' de l'Estat espanyol, que asseguren que perjudica 'directament' les entitats socials catalanes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.