C's vol que les escoles públiques i concertades de Sant Cugat tinguin un banc de llibres de text


  • Comparteix:

Sergio Blázquez i Aldo Ciprián han presentat la moció

Sergio Blázquez i Aldo Ciprián han presentat la moció

C's proposarà al ple de juliol la creació d'un banc de llibres de text per a les escoles públiques i concertades de la ciutat. L'objectiu de la moció és contribuir a l'estalvi familiar en la compra de llibres que, segons la formació, tenen un cost d'entre 200 i 250 euros per alumne en el cas d'haver-los d'adquirir tots i fomentar la sostenibilitat mediambiental.

El partit proposa que la mesura es coordini amb les AMPA i les direccions dels centres públics i concertats d'educació obligatòria de Sant Cugat.

El text també insta l'Ajuntament a incloure una dotació pressupostària per l'any que ve on es contempli el finançament per crear el banc de llibres i les ajudes necessàries per a l'alumnat de primer i segon de primària que utilitza llibres que no són reutilitzables. Ho explica el regidor de C's Sergio Blázquez.

Sergio Blázquez

Proposem que als pressupostos de l'any que ve hi hagi una dotació pressupostària en una partida específica que vagi destinada a la gratuïtat, fins a cert punt, dels llibres de text. Ja s'estudiarà si es fa per tarificació social, si serà universal... Ho dic perquè hi ha molts agents implicats i no volem dir nosaltres quina serà l'opció.


La moció insta el govern de la Generalitat a posar en marxa un programa de gratuïtat i préstec de llibres de text i materials curriculars als centres públics i concertats en les etapes d'educació obligatòria.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.