La Marató de TV3 tindrà el suport de Sant Cugat en el seu 25è aniversari


  • Comparteix:

La Marató s'emet cada any a TV3 / Foto: TV3

La Marató s'emet cada any a TV3 / Foto: TV3

Sant Cugat donarà suport a La Marató de TV3 en el 25è aniversari de la proposta, que enguany se centrarà en l'ictus i les malalties medul·lars. Ho ha aprovat aquest dilluns el ple municipal per unanimitat a través d'una moció conjunta de Convergència, C's, ERC-MES, PSC i PP. El text insta el consistori a col·laborar amb les activitats organitzades per Televisió de Catalunya (TVC).

ESCOLTA-HO

El text demana que l'Ajuntament es comprometi a oferir suport i cedeixi espais per a les activitats i que s'hi impliqui directament amb sessions de sensibilització a les escoles. També es proposa que s'adhereixi al projecte 'Regalar cultura', que pretén agrair la participació a voluntaris i entitats que participin en l'organització dels actes. La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha explicat com es concretarà això a la ciutat.

Carmela Fotuny

Els puc avançar que la ciutat regalarà aquesta cultura a través del Teatre-Auditori, amb una funció específica que es farà per aquests voluntaris. També amb diferents activitats que es faran amb el patronat d'educació per fomentar la sensibilització.


La moció s'ha aprovat per unanimitat, tot i que el PSC, ERC-MES, ICV-EUiA i la CUP-PC s'han mostrat crítics amb 'el caire assistencialista de La Marató que no ha de tapar les mancances de l'administració pública'. En aquest sentit, el regidor cupaire Ignasi Bea valora la tasca de La Marató, però afirma que no és el seu model de solidaritat.

Ignasi Bea

A vegades sembla, malgrat que La Marató estigui bé, que estem normalitzant la solidaritat per pal·liar les mancances de les polítiques públiques. Alguns discursos poden semblar hipòcrites, sobretot quan estem retallant en sanitat.


Els acords es faran arribar a TV3, la Fundació de la Marató, l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.