La Diputació crea ordenances perquè els ajuntaments cobrin les feines de prevenció d'incendis


  • Comparteix:

Personal d'ADF fent tasques de neteja forestal

Personal d'ADF fent tasques de neteja forestal

La Diputació ha posat aquest dimarts a disposició dels ajuntaments dues ordenances perquè puguin cobrar les feines de manteniment i neteja de vegetació per a la prevenció d'incendis forestals que fan a les urbanitzacions i als nuclis de població d'acord amb la Llei 5/2003. Aquesta llei estableix que són els veïns els que estan obligats a fer aquestes tasques i que en cas que no ho facin són els consistoris els responsables subsidiaris. El diputat adjunt d’Espais Naturals a la seu del Consorci del parc Natural de la Serra de Collserola, Jesús Calderer, ha explicat que confia amb què la mesura serà ben acceptada.

El model d'ordenança estableix el preu públic que els ajuntaments podran cobrar per a la prestació dels serveis de manteniment d'una franja exterior de protecció al voltant de les urbanitzacions i els nuclis de població, així com d'edificis i instal·lacions situades en terrenys forestals. La taxa establerta és de 30 euros anuals de mitjana, que les administracions podran cobrar als veïns d'aquestes zones.

El diputat adjunt d’Espais Naturals a la seu del Consorci del parc Natural de la Serra de Collserola, Jesús Calderer, ha explicat que confia amb què la mesura serà ben acceptada.

Jesús Calderer

Neix aquesta voluntat de crear aquesta taxa perquè els ajuntaments puguin recaptar amb les aportacions dels propietaris diners perquè després puguin fer aquests manteniments.


Juntament amb l'ordenança, la Diputació ofereix als consistoris suport tècnic i econòmic. L'objectiu és ajudar a complir amb la legislació vigent per millorar la seguretat de les persones i béns residents en aquests nuclis i, en cas d'incendi forestal, implementar la seguretat de les condicions dels equips d'extinció.

El suport tècnic que ofereix consisteix en la redacció de projectes d'enginyeria per a l'obertura de les franges perimetrals de protecció i per a la reducció de l'arbrat i el sotabosc a les parcel·les. Un cop els ajuntaments disposen d'aquest projecte, poden sol·licitar ajut econòmic per a l'obertura de la franja perimetral i per al tractament de vegetació a les parcel·les de titularitat pública.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.