Els sindicats de docents signen l'acord amb Ensenyament i desconvoquen la vaga del 9F


  • Comparteix:

Els sindicats de mestres, en el moment de signar l'acord / Foto: ACN

Els sindicats de mestres, en el moment de signar l'acord / Foto: ACN

El departament d'Ensenyament i els representants dels sindicats majoritaris del professorat han signat aquest dimarts l'acord que permetrà incrementar el cos docent en 5.500 persones el proper curs. La signatura suposa també la desconvocatòria oficial de la vaga que els representants de la plantilla havien convocat per al 9 de febrer per reclamar retornar a les condicions laborals prèvies a les retallades per la crisi.

El pressupost presentat inicialment pel govern ja preveia uns 2.000 professors més, però una aportació extra de 140 milions ha incrementat la xifra en 3.500 docents més. Amb aquest augment, el departament accepta reduir una hora lectiva setmanal als docents i es compromet a revisar la segona hora en el pressupost del 2018 en funció de la disponibilitat pressupostària.

L'acord també preveu cobrir les baixes des del primer dia de les substitucions derivades de llicències i permisos del professorat amb durada superior als set dies i des de l'1 de setembre. Per la consellera, Meritxell Ruiz, aquest dimarts és un 'dia important' per al sistema educatiu públic. USTEC ha dit que l'acord pot ajudar a revertir la 'desmoralització' del professorat; CCOO que és un 'punt d'inflexió' en la creació de treball i UGT, que és un 'acord de mínims'.

Per la seva banda, el Sindicat de Professors de Secundària (ASPEPC-SPS), tercer amb més representació a l’ensenyament públic no universitari, ha decidit no signar l'acord perquè 'no ha anat precedit de la negociació que calia i que s'havia acordat'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.