Sant Cugat continuarà a l'AMI després que el ple hagi tombat una moció de C's i el PP per abandonar-la


  • Comparteix:

Logotip de l'AMI

Logotip de l'AMI

El ple d'aquest dilluns ha rebutjat una moció del PP i C's perquè Sant Cugat abandoni l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Els populars han basat la seva moció en una sentència d'un jutjat de Tarragona que va anul·lar l'entrada de Reus a l'AMI després d'un recurs de C's i Societat Civil Catalana (SCC). Convergència, la CUP-PC, ERC-MES i el regidor no adscrit han votat en contra del text, mentre que ICV-EUiA i el PSC s'han abstingut.

ESCOLTA-HO

El text reclama no només la sortida de l'Ajuntament de l'AMI, sinó també l'anul·lació de les quotes corresponents. El portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha rebutjat el finançament d'aquesta associació a través d'administracions públiques.

Álvaro Benejam

No s'està qüestionant la legitimitat de voler la independència, sinó el seu finançament a través de les administracions públiques. Per al finançament d'idees polítiques ja està la llei de partits.


Un posicionament compartit per C's. En canvi, els partits que han votat en contra consideren que es tracta d'una sentència 'política', com ha destacat el regidor d'ERC-MES Èric Gómez.

Èric Gómez

És una sentència clarament política. Un jutjat contenciós-administratiu no pot dir si és inconstitucional defensar la independència o qüestionar la legalitat de l'AMI. De fet, el TC ha dit que és consitucional defensar la independència.


ICV-EUiA s'ha abstingut, ja que considera que el debat s'ha de centrar de moment en el referèndum. També s'ha abstingut el PSC, que considera aquesta moció només una manera de 'fer soroll'.

Sant Cugat es va adherir a l'AMI el desembre del 2011. Ho va aprovar el ple municipal amb el suport de CiU i la CUP, mentre que ICV-EUiA i el PSC es van abstenir i el PP hi va votar en contra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.