C's vol instal·lar canviadors de bolquers accessibles per a homes i dones a tots els edificis públics


  • Comparteix:

C's presentarà una moció al ple municipal de maig / Foto: ACN

C's presentarà una moció al ple municipal de maig / Foto: ACN

Ciutadans (C's) presentarà una moció al ple d'aquest mes en què insta l'Ajuntament a instal·lar, a tots els equipaments municipals, canviadors de bolquers accessibles tant per a homes com per a dones. La formació critica que la majoria de vegades només es troben als lavabos femenins i entén la proposta com una mesura per assolir 'la igualtat real i efectiva'. El text també pretén que es faci una campanya de conscienciació entre el sector privat perquè se sumi a la iniciativa.

La regidora de C's Munia Fernández-Jordán ha reconegut que alguns edificis, com el mateix ajuntament, ja tenen canviadors accessibles per a tothom, però el partit pretén convertir-ho en una mesura global amb la voluntat de donar exemple.

Munia Fernández-Jordán

La funció és exemplaritzant, l'administració ha de ser pionera. I creiem que és molt útil per als ciutadans, perquè cada vegada hi ha més pares i avis que van amb els nadons i han de tenir accés al canviador.


La regidora destaca que els canviadors per a nadons tenen un cost 'molt baix' i són 'eines fàcils d'aplicar' que suposen 'un avenç en la igualtat de gènere'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.