El govern referma el compromís amb Delphi i diu que ja s'han cobert el 85% dels llocs de feina acordats


  • Comparteix:

Pere Soler és tinent d'alcalde d'Ocupació

Pere Soler és tinent d'alcalde d'Ocupació

L'equip de govern manté el compromís amb Delphi i afirma que, a l'espera que el procés de reindustrialització acabi el desembre de 2018, ja s'han cobert el 85% dels llocs de feina acordats. La reacció del govern arriba després que la CUP-PC i el sindicat FTC hagin exposat que s'està produint un 'incompliment' de l'acord a un mes vista del cessament de l'activitat de Delphi. El tinent d'alcalde d'Ocupació, Pere Soler, ha lamentat que els cupaires 'trenquin la unitat d'acció del ple' i assegura que el procés evoluciona prou bé com per superar el 208 llocs de treball acordats.

Les dades de la regidoria d'Ocupació coincideixen amb les de la CUP-PC, que apunta 178 contractes formalitzats. El govern, però, puntualitza que hi ha nou treballadors pendents de respondre, 26 que han refusat el lloc de feina i 38 contractes que no s'han ocupat per falta de candidats amb experiència.

Amb aquests números, situen la cobertura dels 208 de treballs compromesos en un 85%. D'aquí al desembre de 2018, el govern local afirma 'que es podrien produir més contractacions de manera directa o indirecta'. Soler apunta, fins i tot, que les contractacions superaran el nombre fixat.

Pere Soler

Creiem que de la manera que s'està fent i amb aquest 85% de l'assoliment del compromís arribarem al final del procés superant la quantitat de treballadors compromesos.


En un comunicat afirmen que 'l'Ajuntament està fent un seguiment de tot el procés de reindustrialització de Delphi' amb reunions periòdiques des del novembre passat, tant amb l'empresa subcontractada per gestionar la reindustrialització com amb les empreses inversores 'a nivell urbanístic, de promoció econòmica i ocupació'. L'última reunió de seguiment es va fer el 7 d'abril. El titular d'Ocupació diu que el govern està 'perplex' amb la reacció dels anticapitalistes.

Pere Soler

Em sobta que ara es qüestioni el procediment quan estem a meitat del període de consecució del procés de reindustrialització.


En roda de premsa, la CUP-PC i FTC també instaven la Generalitat i l'Ajuntament a exigir el compliment d'aquest compromís ja que les dues administracions destinen un milió i 1,9 milions d'euros a consolidar el procés de reindustrialització. Soler apunta que estan pendents d'una reunió amb la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.