El govern local aplaudeix l'índex de referència de lloguer i estudia l'aplicació d'ajudes a qui s'hi aculli


  • Comparteix:

Els llogaters poden acollir-se a les recomanacions de l'índex

Els llogaters poden acollir-se a les recomanacions de l'índex

La tinenta d'alcalde de Progrés Social i Habitatge, Susanna Pellicer, veu amb bon ulls la creació de l'índex de referència de lloguer, activat aquest dimecres, i n'ha destacat la seva rigorositat en usar 'números reals'. Ara, el consistori es marca un termini de dos mesos per estudiar el nou sistema i valorar com concretar les ajudes a les persones que s'acullin a l'índex creat per la Generalitat.

L'índex permet conèixer una estimació del preu mitjà del metre quadrat de lloguer d'un habitatge ubicat en una zona i amb unes característiques determinades. Això permetrà a les administracions establir incentius per als propietaris que lloguin el seu habitatge a un preu inferior a l'índex de referència.

La possibilitat de les ajudes és una idea que el govern ha llençat als 27 consistoris, entre ells Sant Cugat, que aquest dimecres s'han trobat després de setmanes de treball. La tinenta d'alcalde d'Habitatge ha comentat que el govern ha emplaçat els consistoris a aplicar ajuts fiscals o en rehabilitació d'habitatges.

Ara, el govern municipal s'ha marcat un parell de mesos per estudiar com concretar els incentius municipals per aquells que s'acullin a l'índex. Pellicer ha subratllat la contribució social de la nova eina.

Susanna Pellicer

No són opinions. És el que paga la gent realment basat en els contractes que has de fer quan llogues. Són números reals.


Pellicer ha dit que hi ha aspectes de l'índex que s'han d'afinar i ha concretat que el valor que més hi incideix són els metres quadrats, seguit del barri i les prestacions de l'habitatge.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.