Romeva, Ponsatí i Puigneró, els santcugatencs que figuren a les querelles de Fiscalia per l'1-O


  • Comparteix:

Romeva, Ponsatí i Puigneró

Romeva, Ponsatí i Puigneró

La Fiscalia Superior de Catalunya ha presentat aquest divendres davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) les querelles que va anunciar contra tots els membres del govern i contra alguns membres de la Mesa del Parlament per l'1-O. Al document figuren tres santcugatencs: el conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva; la consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí; i el secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró. El ministeri públic els acusa dels delictes de prevaricació, desobediència i malversació. Pel que fa a la Mesa del Parlament, la querella s'ha presentat contra els cinc membres que van votar a favor de l'admissió a tràmit de la Llei del referèndum.

En el seu escrit contra el govern, de 45 pàgines, el fiscal superior, José María Romero de Tejada, demana al magistrat instructor del TSJC diverses diligències d'investigació i mesures cautelars. Entre les diligències destaquen la declaració de tots els investigats, l'aportació de les còpies de les actes de la sessió del govern del 6 de setembre i les còpies de les notificacions, requeriments i avisos sobre les sentències i interlocutòries del Tribunal Constitucional (TC) per aquesta qüestió.

De les mesures cautelars, destaca la petició d'un ofici a tots els alcaldes de Catalunya perquè donin instruccions per impedir que es faciliti 'cap recurs personal o material, inclosos locals' per a la celebració del referèndum. També sol·licita que s'enviï un ofici a la policia espanyola, Guàrdia Civil i Mossos perquè 'adoptin les mesures necessàries per impedir la promoció, organització i celebració del referèndum', i intervinguin efectes o instruments, fins i tot requisant urnes, sobres, manuals de les meses, impresos, elements informàtics i anàlegs.

D'altra banda, també demana el tancament de dues pàgines web: Garanties.cat i Connectat.voluntariat.gencat.cat/referendum2017. Per últim, demana que s'exigeixi fiança als investigats o fins i tot l'embargament de béns per assegurar el pagament de les possibles responsabilitats econòmiques, així com autorització judicial per entrar i escorcollar domicilis.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.