Conesa i 700 alcaldes més mostren la força del seu compromís amb l'1-O


  • Comparteix:

Conesa amb Puigdemont, Forcadell, Lloveras i Buch

Conesa amb Puigdemont, Forcadell, Lloveras i Buch

El món local ha fet costat aquest dissabte als 712 alcaldes de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM), entre ells Mercè Conesa, que la Fiscalia citarà pel suport a l'organització del referèndum. Els electes s'han concentrat a la Galeria Gòtica del Palau de la Generalitat per refermar el seu compromís amb el dret a decidir i rebutjar les actuacions judicials com a resposta al referèndum invalidat pel Tribunal Constitucional. A Barcelona, l'alcaldessa ha estat acompanyada per regidors del PDeCAT, la CUP-PC i ERC-MES, així com pel president de l'EMD de Valldoreix.

Està previst que la Fiscalia cridi a declarar Conesa pel decret de suport en l'organització del referèndum. De moment, l'alcaldessa no ha rebut la notificació, però ha assegurat que anirà a declarar acompanyada de l'advocat. Conesa ha defensat que els alcaldes saben què els hi demana la ciutadania i això és el que explicarà en la seva declaració. L'alcaldessa, però, ha assegurat que Catalunya es troba en un 'estat d'excepció encobert' i ha lamentat l'actuació 'desproporcionada' com a resposta al compromís local.

Mercè Conesa

Demanaria molta més prudència al govern de Rajoy i en utilitzar els sistemes de dret com la Fiscalia. És una acció desproporcionada i és una coacció a la llibertat d'expressió, als alcaldes i al poble català.


En el seu parlament, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat que es tracta d'un acte de dignitat i per això ha agraït el compromís dels alcaldes. Puigdemont ha recomanat a l'Estat espanyol no subestimar 'la força d'un poble que ha pres la decisió de decidir i de plantar-se davant de comportaments antidemocràtics d'un Estat que incauta drets fonamentals'.

Carles Puigdemont

Que no subestimin la força d'un poble que ha pres la decisió de decidir i plantar-se davant d'un comportament antidemocràtic que ha conseguit incautar llibertats fonamentals.


Així, els alcaldes han escenificat el seu rebuig a la resposta judicial de l'Estat i el seu compromís amb el referèndum de l'1-O. Els càrrecs electes han estat rebuts a l'Ajuntament de Barcelona per l'alcaldessa, Ada Colau, i després pel president de la Generalitat. Tots plegats han creuat la plaça Sant Jaume, plena de ciutadans que han volgut donar suport als alcaldes. També hi han estat presents la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; els membres del govern, i dels presidents de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, i de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.