El PSC debat amb els afiliats i el diputat Pedret sobre el posicionament del partit amb relació al referèndum


  • Comparteix:

Una quinzena de persones han participat a l'assemblea extraordinària celebrada a la seu del partit

Una quinzena de persones han participat a l'assemblea extraordinària celebrada a la seu del partit

El PSC de Sant Cugat ha celebrat aquest dimarts una assemblea extraordinària per debatre i compartir arguments sobre el posicionament del partit amb relació al referèndum de l'1 d’octubre, suspès pel Tribunal Constitucional (TC). La trobada ha tingut la presència del diputat socialista al Parlament de Catalunya Ferran Pedret, que ha defensat que no hi ha 'cap convocatòria vàlida' i que el món local ha d'actuar 'conforme a la llei' per no 'posar en risc les institucions i els funcionaris'.

Pedret ha assegurat que la majoria independentista del Parlament ha decidit 'derogar la Constitució i l'Estatut' per donar cobertura al referèndum, i que ho ha fet 'sense competència ni majoria per legitimar-ho i prescindint de tot procediment i garantia'. Sobre la cessió d'espais electorals municipals, el diputat socialista diu que 'els càrrecs públics han de complir la llei'.

Ferran Pedret

Ara mateix no hi ha cap convocatòria vàlida a Catalunya per a l'1 d'octubre. Cal actuar conforme a la llei, no hi ha d'haver cap cessió de cap local.


Pedret també ha insistit que la solució política preferida pel PSC és 'intentar un acord per una reforma federal de la Constitució' i ha demanat diàleg perquè 'el projecte independentista és bastant divisiu'.

De la seva banda, el primer secretari del PSC a Sant Cugat, Pere Soler, ha reiterat que el pacte de govern amb el PDeCAT no està en risc malgrat les diferències en el model de país. Pel que fa al manifest d'alcaldes i regidors socialistes que denuncia pressions i amenaces, Soler assegura que no és el seu cas, però que si l'acaba signant serà 'en solidaritat amb els companys'.

Pere Soler

No hem sentit cap pressió més que la normal que sentim des de la signatura del pacte al mes gener. No ens han insultat més del compte i no ens han fet malbé la seu.


Soler defensa que la decisió de signar el manifest s'ha de prendre de manera col·lectiva i per això esperarà a l'executiva del partit prevista per a finals d'aquesta setmana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.