L'adoctrinament a les escoles públiques catalanes centra el debat de l'audiència pública del ple d'octubre


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de nens anant a l'escola / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu de nens anant a l'escola / Foto: Ajuntament

Les acusacions d'adoctrinament a les escoles públiques catalanes, la situació judicial respecte la crisi institucional entre Catalunya i l'Estat espanyol i l'estat de l'ordenança de terrasses han estat alguns dels temes que han sorgit a l'audiència ciutadana del ple d'octubre. La Coordinadora de l'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA) de Sant Cugat ha aprofitat el torn obert a la ciutadania de cada ple per llegir el comunicat en defensa de la feina que es fa a les escoles públiques per ensenyar valors com el respecte, la tolerància i la pau.

ESCOLTA-HO

Situació política a Catalunya
Josep Vergés ha demanat a l'Ajuntament que prengui alguna iniciativa respecte el judici a l'Audiència Nacional (AN) del major dels Mossos, Josep Lluís Trapero i també ha felicitat el cos policial per la seva actuació durant l'1-O. L'alcaldessa, Mercè Conesa, li ha recordat la condemna de la brutalitat policial per part de la junta de portaveus i ha reivindicat el suport a les persones que han declarat aquest dilluns. Vergés, a més, ha demanat que es canviés el nom de la plaça del Rei per plaça de l'1 d'octubre i ha preguntat l'estat de la substitució dels arbres fruiters del carrer de la Creu. La tinenta d'alcalde d'Entorn Urbà, Cristina Paraira, ha respost que hi ha una comissió del nomenclàtor dedicada a aquests canvis i que està prevista la substitució dels arbres.

Festa Major
Maria Ángela Palacio ha tornat a reclamar a la tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, un informe detallat sobre la darrera Festa Major. L'alcaldessa ha explicat que li respondran per escrit.

Ordenança de terrasses
Maria Ángela Palacio ha demanat de nou en quin punt està l'ordenança de les terrasses. La tinenta d'alcalde d'Entorn Urbà, Cristina Paraira, ha tornat a contestar que l'Ajuntament està treballant-t'hi i que li respondran per escrit.

Adoctrinament a les escoles públiques catalanes
La presidenta de la Coordinadora de l'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA) de Sant Cugat, Carme Roca, ha contestat les acusacions d'adoctrinament independentista a les escoles públiques llegint el comunicat publicat aquest diumenge. També ha afegit que la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FaPaC) està estudiant denunciar aquestes acusacions als jutjats. De la seva banda, el portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha agraït l'exposició constructiva de l'entitat, però ha mostrat fotografies per demostrar que existeix l'adoctrinament independentista a les escoles.

Can Barata
Un veí de Can Barata ha felicitat l'Ajuntament pel nou sistema de transport i ha reclamat que es segueixi treballant perquè arribin tots els serveis a la zona.

La Unió
L'expresident de La Unió Pere Marín ha tornat a demanar els diners que, assegura, va prestar a l'entitat per cobrir els deutes que afectaven l'entitat i ha posat un termini de 15 dies abans de demanar l'embargament. L'alcaldessa ha argumentat la no intervenció de l'Ajuntament perquè es tracta d'un conflicte entre parts privades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.