La proposta de PP i PSC de fer una campanya institucional en suport a la Constitució Europea no s'adequa a la legalitat


  • Comparteix:

Segons la llei actual, els ajuntaments no poden endegar processos institucionals ni per informar, ni per convidar al vot ni per poscionar-se a favor o en contra del tema referendat

Segons la llei actual, els ajuntaments no poden endegar processos institucionals ni per informar, ni per convidar al vot ni per poscionar-se a favor o en contra del tema referendat

L'Ajuntament de Sant Cugat no podrà endegar una campanya informativa ni de suport a la Constitució Europea, tal i com sol·licitaven el PSC i el PP. Segons el marc legal actual, només els governs central i autonòmics, amb capacitat per convocar eleccions, poden engegar processos informatius o demanant el vot. Així s'ha explicat durant el ple municipal, amb motiu d'una moció presentada pel PP i que finalment s'ha retirat ja que no s'adequava a l'actual marc legal.

La petició inicial del PP plantejava la proposta d'endegar des del consistori una campanya informativa sobre la Constitució Europea i la importància de participar en el seu referèndum, i demanava també que es fomentés des de l'Ajuntament el vot afirmatiu dels santcugatencs. La moció ha estat transaccionada amb el PSC, i plantejava finalment que des de l'Ajuntament s'expressés el suport a la Carta Magna Europea.

Aquestes propostes però no han pogut ser votades ja que no responen als principis legals actuals. Segons ha explicat el secretari municipal, Josep Maria Rigau, només els governs central o autonòmics poden engegar processos de participació o sobre intenció de vot, i fins i tot això queda restringit en el cas de referèndums.

Josep Maria Rigau

Les altresadministracions públiques tenen la interdicció legal d'organitzar campanyes institucionals sobre participació i menys sobre sentit de vot.


La moció s'ha hagut de retirar per tant, ja que no és legal que des d'un Ajuntament s'iniciï una campanya institucional ni per informar, ni per convidar al vot ni, encara menys, per posicionar-se a favor o en contra de la qüestió a referendar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.