El PSC reivindica el pacte i el consens i s'erigeix com una llista 'amb totes les singularitats de l'esquerra'


  • Comparteix:

La trobada ha tingut lloc al Somewhere Cafè

La trobada ha tingut lloc al Somewhere Cafè

La número 4 del PSC per Barcelona, Beatriz Silva, ha assegurat que representa la part 'comunista i feminista' de la candidatura socialista i ha reivindicat el pacte i el consens 'per desencallar la crisi política a Catalunya' i trobar 'una sortida negociada'. L'activista xilena, fundadora de Federalistes d'Esquerres i exmembre del PSUC Viu també ha posat sobre la taula a Sant Cugat temes com la pobresa infantil i l'abolició del proxenetisme i el tràfic de dones i nenes.

Silva assegura que la candidatura socialista és l'única que proposa una solució federal per l'Estat espanyol i per Europa, així com la lluita contra el proxenetisme, dos punts claus que l'han portat formar part de la llista.

Beatriz Silva

Hi ha hagut un moviment en el sector dels comunistes que no se senten representats per la candidatura dels comuns. He decidit formar part com a independent de la candidatura socialista perquè és l'única que garantitza la proposta federal i l'única que proposa una lluita contra el tràfic de persones i el proxenetisme.


Beatriz Silva, que també és responsable de comunicació de FEDAIA, plataforma que agrupa el conjunt d'entitats que treballen amb infants, joves i famílies en situació de risc d'exclusió social i és vicepresidenta del Moviment de Dones Democràtiques (MDD) a Catalunya, s'ha referit també a la proposta de regulació de la prostitució que porta el programa de Cataunya en Comú-Podem i que és 'totalment contrària' als drets de les dones pels quals 'ha lluitat tota la vida', ja que, segons ha explicat, 'no es pot regular una activitat que es nodreix principalment del tràfic de dones i nenes'.

En l'acte a Sant Cugat, tant la candidata com el primer secretari local, Pere Soler, han posat èmfasi en la voluntat de 'pacte' i d''ampliar el consens' per 'teixir acords més enllà de l'àmbit nacionalista'. Silva ha explicat així la coincidència d'independents d'esquerres i de plataformes com Units per Avançar, a la mateixa llista.

Beatriz Silva

La crisi política i social que viu Catalunya requereix consens i ampliar l'espai de ciutadans que aposten per una sortida a través del pacte, que avancin en el sentit federal i que recullin la tradició del catalanisme. En aquest sentit, la proposta de Ramon Espadaler és coincident.


La candidatura socialista ha fet gala a de portar a la llista 'totes les singularitats de l'esquerra' i ha afirmat la voluntat de 'trencar amb l'immobilisme del PP' i amb 'la proposta rupturista que no ha portat enlloc'. Beatriz Silva ha presentat el federalisme com 'la solució que pot acostar les dues parts'. A més, també ha reiterat la proposta de governar en minoria i assumir haver de pactar acords amb totes les formacions.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.