ICV-EUiA reclama revertir les reclamacions de l'IVA a les entitats culturals i mitjans públics


  • Comparteix:

El grup presentarà una moció al ple del 19 de març

El grup presentarà una moció al ple del 19 de març

ICV-EUiA presentarà una moció al ple de març per reclamar al ministeri d'Hisenda que reverteixi les reclamacions de l’IVA a les entitats culturals i mitjans de comunicació públics, i denunciar la 'situació d'ofec' que pateixen institucions com el MNAC, el MACBA, el Teatre Lliure o la Corporació Catalana dels Mitjans Audiovisuals (CCMA). El grup proposa establir una mesa de diàleg amb els diferents actors implicats per 'reconduir' una interpretació de la llei que consideren 'forçada' i que 'posa en perill' la sostenibilitat financera d'entitats i mitjans públics.

La coalició defensa que obligar aquestes entitats a abonar els imports de l'IVA corresponents a les subvencions rebudes, i fer-ho de manera retroactiva des del 2012, genera 'importants repercussions econòmiques' i una 'gran preocupació' en un sector que fins ara estava exempt d'aquests pagaments tal com indiquen les directives europees.

El portaveu d'ICV-EUiA, Ramón Gutierrez, explica que les reclamacions de l'IVA no afecten només a les grans institucions culturals i mitjans de comunicació.

Ramon Gutiérrez

És una qüestió que afecta totes les associacions, malgrat que principalment s'estant mobilitzant les grans entitats i institucions culturals.


El text d'ICV-EUiA reconeix la tasca i el compromís de les entitats afectades i insta el ministre Montoro a 'lluitar contra el frau fiscal de les grans corporacions' enlloc de voler 'aconseguir recursos de sectors amb una clara vocació social i cultural'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.