Suport des de Sant Cugat a Proactiva Open Arms


Temes relacionats

La Xarxa Solidària de Sant Cugat exigeix que Itàlia alliberi el vaixell de Proactiva Open Arms (23/mar/18)

L'ONG Proactiva Open Arms rebrà més de 2.300 euros dels treballadors de l'Ajuntament (20/abr/16)


  • Comparteix:

L'equip de Proactiva Open Arms realitzant tasques de salvament de refugiats al Mediterrani / Foto: Twitter entitat

L'equip de Proactiva Open Arms realitzant tasques de salvament de refugiats al Mediterrani / Foto: Twitter entitat

El ple municipal ha expressat aquest dilluns el suport de Sant Cugat a l'ONG Proactiva Open Arms i a la tasca de salvament que desenvolupa al Mediterrani. Així ho han acordat tots els grups municipals amb una moció que també reclama la retirada dels càrrecs contra els treballadors, tot i l'alliberament aquest dilluns del vaixell 'Astral' per part d'Itàlia. En els darrers dos anys, l'organització badalonina ha rescatat més de 54.000 persones en perill de ser ofegades al Mediterrani en la seva cerca de refugi a Europa.

ESCOLTA-HO

La moció; presentada pel PDeCAT-Demòcrates, ERC-MES, ICV-EUiA i el PSC; també exigia l'alliberament del vaixell, però davant la situació judical en què es troba l'ONG han decidit mantenir-la, com explica la tinent d'alcalde de Progrés Social, Susanna Pellicer.

Susanna Pellicer

Estan contents, però el fiscal encara pot impugnar la decisió. Estan davant una llarga guerra judicial i avui han guanyat una batalla.


Aquest fet ha motivat la votació per separat d'aquest punt, que ha rebut l'abstenció del PP i de Cs, que considera que 'excedeix' les competències municipals. L'acord rebutja les acusacions contra Proactiva Open Arms i la retirada dels càrrecs. En el cas de l'acord per mostrar el suport, s'ha aprovat per unanimitat.

El 2016 l'Ajuntament va entregar 38.000 euros a Proactiva Open Arms per fer programes de sensibilització a les escoles per explicar als infants els motius que porten a centenars de milers de persones a abandonar casa seva.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.