Les claus de la manifestació de la Diada Nacional de Catalunya a Barcelona


  • Comparteix:

La manifestació de l'any passat

La manifestació de l'any passat

La manifestació de l'Onze de Setembre pretén omplir aquest dimarts l'avinguda Diagonal de Barcelona. El recorregut que plantegen l'ANC i Òmnium Cultural uneix el Palau Reial amb la plaça de les Glòries. El lema és 'Fem la república catalana', amb la mirada posada també al primer aniversari de l'1-O. Les entitats sobiranistes volen sortir al carrer per demanar que es faci 'efectiu el mandat de l'1-O'. La samarreta d'aquest any serà de color corall, com les brides de les urnes de l'1-O.

Enguany es demana als ciutadans que assisteixin a la manifestació que un minut abans de les 17:14 hores es faci silenci absolut i quan toquin les 17:14 que cadascú cridi allò que li surti de dins.

De moment les entitats organitzadores han comptat més de 400.000 inscripcions. Hi ha més 1.350 autocars contractats arreu del país per desplaçar-se a Barcelona i les samarretes venudes superen les 260.000.

Crida a la participació
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet una crida a participar a la Diada i convertir-la 'enguany més que mai en un clam per la llibertat'. 'Tots els actes (de la Diada) giraran al voltant de la llibertat i això no ens pot desunir com a poble, sinó tot el contrari, ens ha d'unir', ha assenyalat. El president ha recalcat que el passat any els catalans van 'aprendre a dir que 'sí' i van lluitar pel 'sí''. Torra ha destacat que 's'ha d'aprendre a dir que 'no' a la injustícia i vulneració dels drets civils, nacionals i socials dels catalans'.

Seguretat i polèmica
El Ministeri de l'Interior ha fet arribar mig miler d'agents de la policia espanyola a Catalunya amb motiu de la Diada i el primer aniversari del referèndum. Els agents arriben a Catalunya procedents de tot l'Estat i estaran destinats a donar suport als Mossos d'Esquadra en matèria de seguretat i vigilància dels edificis públics. Aquest mig miler d'efectius se sumarà a uns 100 que ja són en terres catalanes. Fa just any, el govern espanyol va enviar 4.000 agents extres del CNP i la Guàrdia Civil a Catalunya, dels quals una gran part es van allotjar en ferris al Port de Barcelona i Tarragona, amb l'objectiu d'evitar la celebració del referèndum de l'1-O, que el Tribunal Constitucional va declarar il·legal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.