El govern català insistirà a RENFE per fer l'intercanviador entre les estacions de Coll Favà i Vullpalleres


  • Comparteix:

La delegada  de la Generalitat a la demarcació de Barcelona, Carme Sanmiguel, diu que ja s'està dissenyant el projecte de l'estació de FGC a Vullpalleres

La delegada de la Generalitat a la demarcació de Barcelona, Carme Sanmiguel, diu que ja s'està dissenyant el projecte de l'estació de FGC a Vullpalleres

El govern de la Generalitat insistirà als responsables de RENFE perquè pugui construir-se l'intercanviador ferroviari que ha d'unir l'estació de rodalies de Coll Favà amb la futura estació de FGC a Vullpalleres. Així ho ha manifestat la delegada de la Generalitat a la demarcació de Barcelona, Carme Sanmiguel, que ha remarcat que aquest intercanviador és molt important per donar servei als usuaris de transport ferroviari de Sant Cugat i de les poblacions veïnes.

Després que fa unes setmanes el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, condicionés la construcció d'aquest intercanviador a tenir la gestió compartida amb Ferrocarrils de la línia de Rodalies de RENFE, la delegada del govern català a la demarcació de Barcelona ha remarcat ara que cal insistir per poder tirar endavant aquest projecte en un futur.

Per a Carme Sanmiguel, es tracta d'una obra necessària que milloraria molt el servei ferroviari tant dels usuaris de FGC com dels de RENFE. Sanmiguel ha remarcat però que el govern català no pot prendre, ara com ara, decisions sobre RENFE, i que per tant, cal insistir als responsables de l'ens ferroviari.

Carme Sanmiguel

El disseny de l'estació de Vullpalleres ja està en marxa però la ubicació de l'estació de renfe no és decisió del govern. El que si que farem és insistir perquè aquest intercanviador pugui fer-se realitat.


També l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, ha manifestat la necessitat de convèncer a RENFE de la necessitat de fer aquest intercanviador, i sobretot ara, quan hi ha sobre la taula una nova data d'entrada en funcionament de l'estació de Coll Favà.

Lluís Recoder

El que hem de fer entre tots és convèncer Renfe que el més correcte i lògic és que FGC i Renfe tinguin una connexió correcta, i estic segur que acabaran estan convençuts.


Recordem que l'intercanviador entre la futura estació de FGC de Vullpalleres, que actualment s'està dissenyant, i l'estació de RENFE de Coll Favà està contemplat en el Pla d'Infraestructures fins el 2010 i té un pressupost de 40 milions d'euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.