El PSC exigeix el retorn dels drets i de les pagues extraordinàries als treballadors de la Generalitat

CCOO i UGT finalment han desconvocat la vaga dels serveis públics d'aquest dimecres


  • Comparteix:

Imatge de l'última reunió del consell executiu de la Generalitat / Foto: ACN

Imatge de l'última reunió del consell executiu de la Generalitat / Foto: ACN

El PSC vol que el ple municipal es posicioni a favor dels treballadors públics i que demani al Govern de la Generalitat el retorn de les pagues extraordinàries de 2013 i 2014 en els dos propers anys. El grup municipal socialista presenta una moció al proper ple per instar el Govern a restituir, a més, 'els drets socials i laborals suspesos' durant els anys de retallades.

Els sindicats CCOO, UGT i USOC han acordat finalment aquest dimarts desconvocar la vaga als serveis públics i concertats de la Generalitat d'aquest dimecres després d'arribar a un acord amb la Generalitat perquè retorni les pagues extres pendents en els propers quatre anys. L'aturada era per reclamar al Govern que escurcés el calendari de retorn de les extres pendents del 2013 i 2014. Inicialment, la Generalitat havia proposat retornar-les de manera gradual fins al 2026. Amb aquest acord, el Govern es compromet a pagar el 2019 un 40% de la paga pendent del 2013 i anar abonant la resta de sou pendent en els exercicis 2020, 2021 i 2022.

El portaveu del grup municipal socialista, Pere Soler, ha explicat a Cugat.cat que 'és un bon moment' perquè el ple, que 'se solidaritza amb moltes causes i molts col·lectius', es posicioni a favor també dels treballadors de la funció pública, que se'ls ha tractat 'de manera indigna'.

En concret, el PSC demana que la Generalitat faci efectiva la devolució de, 'com a mínim', el 10% de la paga extra de 2013 abans que acabi l'any. En aquest sentit, exigeix liquidar el reemborsament de les pagues de 2013 i 2014 entre 2019 i 2020. A més, també insta al Govern a que 's'estableixi un calendari de retorn de la resta de drets suspesos i sostrets', com ara 'els dies de lliure disposició', la 'rebaixa de les hores de treball' i altres 'drets socials'.

Soler 'espera' que el govern local 'es posicioni a favor dels treballadors públics' i, per tant, voti contràriament al que va votar Junts per Catalunya al Parlament en aquesta qüestió.


Pere Soler

Ja que el ple municipal se solidaritza amb moltes causes i col·lectius, creiem que el mínim que podem fer és solidaritzar-nos amb els funcionaris que depenen de la Generalitat i des de fa anys se'ls tracta de manera indigna.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.