Els robatoris en habitatges a la Floresta baixen entre un 8 i un 10%

Aquest any el districte presenta una 'tendència a la baixa'


Temes relacionats

Mossos preveu per primera vegada en 10 anys tancar l'any amb menys robatoris amb força a domicilis (22/nov/18)

Els actes del centenari de la Floresta començaran a finals de gener (12/nov/18)

El nou caixer del BBVA de la Floresta s'ubicarà al vestíbul de l'estació (29/mai/18)


  • Comparteix:

Un cotxe de Mossos d'Esquadra amb una agent del cos / Foto: ACN

Un cotxe de Mossos d'Esquadra amb una agent del cos / Foto: ACN

Els robatoris amb força en habitatges a la Floresta han baixat entre un 8 i un 10% des que va començar l'any, amb relació al 2017. Són dades que la presidenta del consell de barri, Núria Gibert, ha facilitat al consell aquest dimarts després que membres de l'organisme es reunissin amb efectius policials i veïns aquest dilluns per conèixer els dispositius de seguretat que s'estan duent a terme a la zona. Així, Gibert ha subratllat que, en comparació amb altres àrees del municipi, la Floresta presenta 'una tendència a la baixa' i ha afegit que si els robatoris no han disminuït més ha estat perquè 'hi ha un focus molt localitzat en un carrer concret on hi ha hagut robatoris molt seguits'.

La màxima responsable de l'organisme també ha donat a conèixer que en l'últim semestre de l'any, els cossos policials han fet 240 intervencions per qüestions de civisme, 33 en bars i 32 per estupefaents. En total, ha explicat que s'han destinat prop de 3.296 hores de servei de vigilància al districte. A més, ha avançat que de cara el futur s'incorporan nous mètodes de control com un de vigilància tèrmica que consistirà en controlar amb drons àrees com les zones boscoses.

La celebració del centenari escalfa motors

El consell de barri també ha tractat la celebració del centenari i n'ha donat a conèixer el cartell, que es basa en una obra del dissenyador florestà Josep Pla-Narbona i que fa referència a la natura que caracteritza la zona.

Cartell del centenari i Josep Pla-Narbona / Foto: Cugat.cat
Cartell del centenari i Josep Pla-Narbona / Foto: Cugat.cat


Les activitats donaran el tret de sortida aquest diumenge amb una passejada guiada pels orígens de la Floresta de la mà de l'historiador Domènec Miquel. El recorregut arrencarà a les onze del matí a la plaça de l'Estació. L'activitat també es repetirà al maig.

Pel que fa a la festa commemorativa, un dels promotors de la celebració, Ramon Piqué, ha explicat que es farà el 26 de gener amb un dinar popular del veïnat. Tot i així, el membre ha recordat que oficialment la fundació va ser el 4 de gener de 1919, que és quan es va constituir l'Associació de Propietaris de la Floresta, entitat embrionària del districte.

Els actes, que s'allargaran fins al juliol i tindran una breu aturada al maig a causa de les eleccions municipals, també tindran una exposició itinerant que començarà el 23 de gener i que s'exhibirà a diferents espais del districte. A més, hi haurà un cicle de conferències que arrencarà el febrer, una projecció d'un documental i una obra de teatre.

Pressupostos de lliure disposició

Al consell de barri, la vicepresidenta Sílvia Llombart també ha explicat que a partir d'aquest dimecres ja es poden presentar els projectes per als Pressupostos de lliure disposició de 2019 del districte i que enguany es disposaran de 100.000 euros.

D'aquesta xifra, 89.000 es destinaran a projectes d'inversió, 8.000 a projectes de despesa ordinària i 3.000 a una proposta del Consell d'Infants. La presentació de projectes es pot fer fins al 20 de gener a través del web del consell. En aquest sentit, Llombart També ha avançat que al febrer es tancarà la validació tècnica de les propostes i que la votació tindrà lloc de l'11 de febrer al 17 de març.

Problemes amb Correus i un caixer de BBVA

A la sessió, el veïnat també ha fet saber que rep el correu postal amb retard. Una qüestió que des de la presidència del consell han explicat que ja estan tractat amb l'Ajuntament per resoldre el problema. També han fet saber que el consistori ha arribat a un acord amb BBVA perquè no tanqui el caixer de l'avinguda de Verge de Montserrat fins que no estigui operatiu el que l'entitat bancària té previst instal·lar al vestíbul de l'estació del districte.


Núria Gibert

Pel que fa als robatoris amb força, en termes generals les dades han baixat a la Floresta entre un 8 i un 10% en relació amb l'any passat. Si no han baixat més és perquè hi ha un focus que està molt localitzat en un carrer concret en què hi ha hagut robatoris molt seguits.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.