Els noms santcugatencs de les candidatures per liderar la Crida Nacional


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la convenció fundacional / Foto: ACN

Imatge d'arxiu de la convenció fundacional / Foto: ACN

La Crida Nacional, recentment inscrit com a partit, celebra aquest dissabte el seu congrés constituent. Dues candidatures opten a liderar el nou partit, vinculat a Carles Puigdemont. D'una banda, l'exlíder de l'ANC Jordi Sànchez opta a presidir una proposa que porta el diputat de JxCat Toni Morral com a secretari general, i que vol incorporar a l'equip consellers com el santcugatenc Damià Calvet. L'altra candidatura està encapçalada per Jordi Ferrés, regidor d'UDC de Sant Cugat durant vuit anys, i Oriol Izquierdo com a secretari general.

Aquesta segona candidatura, que han treballat Agustí Colomines i Héctor López Bofill, no pretendria en un principi oposar-se al lideratge de Sànchez i Morral. Segons expliquen des d'aquest entorn, volen incorporar gent de la segona llista a la direcció, amb l'objectiu que sigui més transversal. Tot i això, han proposat els noms de Ferrés i Izquierdo per a la presidència i secretaria general per complir amb els estatuts.

De fet, a la votació de les eleccions de la Crida d'aquest dissabte hi haurà dues urnes. En una es votaran els aspirants a la presidència i la secretaria general. A l'altra urna s'hi votaran la resta dels membres de la direcció. Els 19 més votats -el govern el formen 21 noms, presidència i secretaria general inclosos- entraran a formar part de l'executiva. Cal destacar que només la meitat de membres de la futura direcció poden tenir, a més, altres càrrecs institucionals o en entitats.

Congrés constituent
Unes 4.000 persones s'han inscrit fins aquest dimecres per participar del congrés constituent de la Crida Nacional per la República que aquest dissabte se celebra al Centre de Convencions Internacional de Barcelona. Sota el títol 'Unitat, llibertat i república', el congrés només permetrà la votació presencial amb urna i mà alçada, de manera que l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, Jordi Sánchez i els exconsellers Jordi Turull i Josep Rull no podran participar de la votació. La cloenda de l'acte anirà a càrrec de Puigdemont, Sánchez i el president de la Generalitat, Quim Torra.

Segons dades facilitades per l'organització, fins aquest dimecres més de 50.000 persones s'han adherit al manifest fundacional de la Crida, s'han registrat 16.000 persones fundadores i 903 voluntaris. Les inscripcions al congrés constituent estaran obertes fins minuts abans que aquest comenci. L'associació, ja registrada com a partit polític, s'ha presentat els darrers mesos arreu de Catalunya i té previst estrenar nou web aquest mateix dissabte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.