La discussió formal sobre si s'ha de debatre el PAM en el ple porta a ajornar l'aprovació del pressupost 2005


  • Comparteix:

L'aprovació del pressupost municipal pel 2005 i la presentació de les bases econòmiques del Pla d'Actuació Municipal 2005-2007 han quedat posposades. PSC i ICV han demanat que es deixés sobre la taula la presentació del PAM fins haver-lo debatut en junta de portaveus, tal i com s'havia acordat fa un any en una moció. Tot i que la votació no ha obtingut la majoria absoluta necessària, l'abstenció d'ERC ha provocat que l'alcalde suspengués els 2 punts del ple.

Hores abans del ple municipal, PSC i ICV havien demanat que durant el ple extraordinari de pressupostos no es presentessin les bases econòmiques del PAM. Segons aquestes dues formacions, tot just fa un any es va aprovar per ple una moció on s'acordava que aquest projecte es debatria en junta de portaveus abans de presentar-lo públicament o al ple.

Tot i que al mateix migdia el secretari general ja havia determinat que aquesta situació es podia reconduir reconvertint aquest punt de l'ordre del dia com una dació de compte d'un treball preliminar i condicionat a que el tema passés per junta de portaveus, PSC i ICV han reiterat al ple la voluntat de deixar el punt sobre la taula. Escoltem el portaveu socialista, Jordi Menéndez.

Jordi Menéndez

Hi ha una moció que diu que l'equip de govern ha de fer els números i ha de fer la feina, però que el primer destinatari d'aquesta feina és la junta de portaveus.


En el mateix sentit s'ha expressat el portaveu ecosocialista, Xavier Boix, que ha recordat que en el seu moment van donar suport a la venda de terrenys del Turó de Can Matas, amb la condició, entre d'altres, que es donés suport a la moció sobre el PAM.

Xavier Boix

La moció es va aprovar en un context que lligava més a actuar des de l'honestedat a l'equip de govern,quan ICV va donar suport a l'alienació d'uns terrenys del Turó de Can Matas a canvi que s'aprovés la moció.


Des de l'equip de govern, el tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Hisenda, Jordi Joly, ha assegurat que la proposta del PAM s'ha tractat en reiterades ocasions en els darrers mesos, tant en sessions informatives com en els consells de districte.

De la seva banda, l'alcalde ha preguntat als dos partits perquè, si el tema era tant important, no ho han plantejat abans i han esperat fins al ple per recordar que s'estava incomplint una moció.

Lluís Recoder

Jo empregunto perquè, si aquest tema era tan important, no ho han plantejat fins ara quan ja fa dies que es parla d'aquest tema? Per què han esperat a avui?


El debat ha finalitzat amb una votació sobre la conveniència de deixar el tema sobre la taula, una proposta que ha obtingut els 12 vots favorables de l'oposició, els 10 vots en contra de CiU i les abstencions dels 3 regidors d'ERC. Tot i no obtenir la majoria absoluta necessària, l'abstenció d'ERC ha portat a l'alcalde a suspendre els dos punts de l'ordre del dia del ple.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.