El Consell per la República vol sumar suports a Sant Cugat

L'ens ha ofert una xerrada a la Casa de Cultura organitzada per l'ADIC


  • Comparteix:

Antoni Castellà i Roger Vilaseca / Foto: Cugat Mèdia

Antoni Castellà i Roger Vilaseca / Foto: Cugat Mèdia

El Consell per la República vol seguir creixent en membres per 'internacionalitzar' el conflicte entre Catalunya i l'Estat espanyol. Un creixement, que tal com ha explicat el membre de la plataforma Antoni Castellà, ha de passar per solidificar-ne la base popular. Tot plegat per fer possible 'la gènesi de la futura república', ha detallat en una xerrada aquest dimecres a la Casa de Cultura organitzada per l'ADIC, Birres per la República i Fem Consell.

La ponència ha estat compartida amb el també membre del Consell per la República Roger Vilaseca. Hi han assistit una cinquantena de persones, entre ells regidors del grup municipal de Junts per Sant Cugat.
La xerrada ha tingut lloc a la Casa de Cultura / Foto: Cugat Mèdia
La xerrada ha tingut lloc a la Casa de Cultura / Foto: Cugat Mèdia
El Consell per la República és una plataforma que pretén articular unitat entre tots els partits i entitats sobiranistes per fer efectiu el mandat de l'1-O. L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, està al capdavant d'aquesta iniciativa.

A l'espera de la sentència del judici per l'1-O
El Consell per la República convocarà 'totes les forces democràtiques', no necessàriament independentistes, a una Assemblea de càrrecs electes amb representants parlamentaris i locals després de la sentència de l'1-O. La plataforma ha fet així una crida a tots els representants de Catalunya escollits a les urnes, com regidors, alcaldes, diputats o senadors, per 'aprovar l'estratègia de la nova fase' en què ha d'entrar el procés d'independència després de la sentència.

En aquest sentit, el teixit independentista està preparat per moure fitxa. Des de Tsunami Democràtic insten tothom a 'estar preparats' per aturar-ho tot quan es faci pública la sentència. Una preparació a la qual també se sumen des d'ADIC Sant Cugat. La membre d'aquest grup Gemma Foj ha explicat a Cugat Mèdia que els treballadors municipals mobilitzats 'quan calgui fer alguna cosa' la faran.




Antoni Castellà

És rellevant que el Consell per la República tingui una base popular. Això ha de ser la gènesi de la futura república.

Gemma Foj

Estem molt mobilitzats. Som un grup de gent que, quan calgui fer alguna cosa, la farem.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.