L'Ajuntament demana als governs català i estatal mesures de protecció per les persones amb dependència


  • Comparteix:

L'objectiu és garantir, de forma universal, una assistència a totes les persones que necesisten una atenció especial

L'objectiu és garantir, de forma universal, una assistència a totes les persones que necesisten una atenció especial

Assegurar i ampliar els serveis de protecció a les persones amb dependència és un dels principals objectius de la moció institucional aprovada per unanimitat al ple de desembre. L'Ajuntament de Sant Cugat demana que es descentralitzin les competències en aquest àmbit perquè passin a ser responsabilitat del govern català i els ajuntaments, i que el Govern de l'Estat consideri la necessitat d'aquestes persones com un dret universal.

En els darrers anys, i donats els canvis socials que s'estan produint, cada vegada hi ha més persones amb dependència que necessiten una atenció especial en la seva vida quotidiana, i que sovint es troben soles sense que ningú les pugui assistir.

Actualment, a més, el sistema català de serveis socials determina que per accedir a ajudes en aquest aspecte, cal acreditar una manca de recursos, fet que deixa fora de les ajudes un ampli col·lectiu de gent.

Per aquest motiu, tots els grups municipals han aprovat en el darrer ple una moció institucional en la que es reclama que el govern de l'Estat consideri en la nova Llei de Serveis Socials la protecció de les persones amb dependència com un dret universal i que s'adoptin les mesures necessàries per garantir-lo de forma efectiva.

Des de l'Ajuntament es reclamen per tant més serveis de protecció a les persones amb dependència i que aquests puguin ser gestionats també des del govern català amb la col·laboració dels ajuntaments.
En aquest sentit, el regidor de Sanitat i Serveis Socials ha remarcat que cal que aquest model de gestió vagi acompanyat del finançament necessari.

Enric Tomàs

Cal que les futures lleis garanteixin un model de competències descentralitzat. A més, cal que el govern de l'Estat doti i desplaci les transferències necessàries.


A més, des de l'Ajuntament de Sant Cugat s'ha instat a les diferents administracions públiques a assolir un compromís conjunt per aconseguir, d'acord amb les corresponents competències, detectar tots els casos de dependència, universalitzar els serveis d'atenció a aquestes persones i potenciar els programes d'ajuda a domicili i la teleassistència així com incrementar l'oferta pública de residències i centres de dia, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.