El Govern proposa de nou deixar Sant Cugat fora la fase 1 de desconfinament

L'executiu no descarta demanar que s'apliquin mesures intermèdies entre fase 0 i 1 a la regió metropolitana de Barcelona


Temes relacionats

Sant Cugat allarga la fase 0 de desconfinament (11/mai/20)


  • Comparteix:

De moment a Sant Cugat es manté la fase 0 del desconfinament / Foto: Cugat Mèdia

De moment a Sant Cugat es manté la fase 0 del desconfinament / Foto: Cugat Mèdia

La regió metropolitana de Barcelona, on s'integra Sant Cugat, no passarà dilluns vinent a la fase 1 del desconfinament. El Govern de la Generalitat estudiarà en les properes hores una proposta parcial per a la zona, que podria passar per buscar mesures a mig camí entre la fase 0 i la 1. Ho ha anunciat aquest migdia en roda de premsa la consellera de Salut, Alba Vergés, que ha argumentat que, per exemple, malgrat que la regió metropolitana nord, on es troba Sant Cugat, té un risc baix de rebrot, el volum de població (gairebé dos milions d'habitants) fa que s'hagin d'apostar per la prevenció.

La consellera no ha volgut concretar si esperaran uns dies, si es disgregaran algunes zones perquè passin a la zona 1 o bé si es demanarà que es puguin aplicar algunes mesures intermèdies entre la fase 0 i la fase 1. Ha indicat que 'ja s'ha fet un intercanvi tècnic' amb el Ministeri de Sanitat. 'Nosaltres tenim tot el marge per fer les propostes que considerem oportunes, decidir-les aquí, aprovar-les aquí i també compartir-les', ha afegit.

Les reunions amb l'Ajuntament de Barcelona continuaran aquest dimecres a la tarda i el dijous al matí, així com també les converses amb les altres zones de l'àrea metropolitana.

La proposta del Govern recull que les regions sanitàries de Lleida, Girona i Catalunya Central passin a fase 1 dilluns vinent. L'executiu ha preferit demanar el pas de la fase 0 a la fase 1 en alguns territoris, que no 'apretar' per fer el pas de la fase 1 a la fase 2 en altres tot i que 'deixar 14 dies per passar d'una fase a l'altra tampoc és inamovible'. També ha indicat que no s'ha descartat 'mai' fer propostes per àrees bàsiques de salut, o més aviat per agrupacions d'àrees bàsiques de salut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.