L'historiador Juanjo Cortés defensa la viabilitat de la independència de Valldoreix


  • Comparteix:

Cortés diu que l'EMD no té prou competències per satisfer les necessitats dels veïns

Cortés diu que l'EMD no té prou competències per satisfer les necessitats dels veïns

L'historiador valldoreixenc Juanjo Cortés creu que la independència de Valldoreix respecte Sant Cugat és viable, encara que qüestiona que els ciutadans de Valldoreix vulguin la segregació. L'autor del llibre 'Valldoreix, la voluntat d'un poble' considera que les actuals competències de l'EMD no són suficients per satisfer les necessitats dels veïns.

L'historiador valldoreixenc Juanjo Cortés creu que Valldoreix té potencial econòmic suficient per ser perfectament independent de Sant Cugat. I que no seria un fet novedós, perquè com ja afirma en el seu últim llibre 'Valldoreix. La voluntat d'un poble', aquest territori va ser un municipi independent ara fa més de cent anys, amb el nom de Canals.

D'aquesta manera, Cortés creu que les actuals competències de gestió de l'EMD són insuficients perquè no donen resposta a les necessitats de tots els habitants de Valldoreix. L'escoltem.

Juanjo Cortés

Penso que Valldoreix pot ser perfectament independent. El marc que tenim actualemtn és insuficient perquè no dóna resposata a tots els habitants.


En aquest sentit, l'historiador creu que hi ha una manca d'informació per part de l'EMD i d'altres entitats i associacions valldoreixenques. Cortés considera que bona part dels ciutadans de Valldoreix no saben ni el que representa ser una entitat municipal descentralitzada. L'escoltem.

Juanjo Cortés

L'EMD com institució pública ha d'explicar la seva feina, però també ho han de fer les assocacions i les institucions valldoreixenques, perquè sapiguem tots cap on volem anar.


Cortés vol informar als valldoreixencs del que suposa ser de Valldoreix, i considera que el seu llibre 'Valldoreix. La voluntat d'un poble' intenta apropar tota la història d'aquest territori santcugatenc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.