El Consell de la Gent Gran serà una realitat abans de l'estiu

El ple ha aprovat inicialment el reglament, primer pas per a la seva constitució


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

El Consell de la Gent Gran comença a caminar cap a la seva constitució. El ple municipal ha aprovat inicialment per unanimitat el reglament d'aquest òrgan, que vol fomentar la participació i la presa de decisions entre el col·lectiu de la gent gran del municipi. Els majors de 65 anys representen el 14% de la població de Sant Cugat.

ESCOLTA-HO

El reglament estableix el funcionament i l'organització del nou consell, que s'ha treballat juntament amb la Taula de la Gent Gran. Una vegada aprovat inicialment, i superat el període d'exposició pública i l'aprovació definitiva, està previst que el nou òrgan es constitueixi el segon trimestre d'aquest any.

El Consell de la Gent Gran, segons el reglament, tindrà funcions de caràcter participatiu, consultiu, promocional, d'assessorament i de supervisió. El seu funcionament s'articularà a través d'un president, un sosts-president, el ple del consell, una comissió permanent i grups operatius.

"Aquest govern es compromet a escoltar i fer-ho de forma activa", ha afirmat la tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert, qui ha destacat la importància d'aquest consell per donar "veu pròpia" al col·lectiu.

Per la seva banda, la regidora de Junts per Sant Cugat Núria Fernández ha demanat que el consell tingui en compte les activitats de socialització de la gent gran, un col·lectiu especialment afectat per la pandèmia i per al qual "no s'està fent suficient".

El ple del consell es reunirà com a mínim una vegada cada tres mesos o tantes vegades com sigui convocat per l'alcaldessa o 1/3 part dels seus membres. El futur consell conviurà amb la Taula de la Gent Gran, que continuarà activa.


Núria Gibert

Aquest govern es compromet a escoltar i a escoltar de forma activa les ressolucions, propostes i assessorament que pugui fer el consell amb relació a les polítiques de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.