El grup parlamentari de CiU torna a reclamar el partit judicial de Sant Cugat


  • Comparteix:

L'alcalde i parlamentari de CiU, Lluís Recoder, ha manifestat la preocupació per la manca de resposta per part del govern català a aquesta reivindicació

L'alcalde i parlamentari de CiU, Lluís Recoder, ha manifestat la preocupació per la manca de resposta per part del govern català a aquesta reivindicació

El grup parlamentari de CiU ha tornat a presentar una proposició no de llei al Parlament de Catalunya reclamant la creació d'un partit judicial propi a Sant Cugat que permeti tenir jutjat de primera instància i d'instrucció en aquest municipi. Des de la federació nacionalista consideren que és un servei necessari per la saturació que pateixen els jutjats de Rubí i defensen la seva aprovació independentment d'una possible modificació territorial de Catalunya.

Tal i com ja van fer a finals d'octubre, el grup parlamentari de CiU ha presentat una proposició no de llei sobre la creació d'un partit judicial propi a la nostra ciutat. Des de la federació nacionalista han defensat la necessitat de crear a Sant Cugat un jutjat de primera instància i instrucció per poder descarregar així els jutjats de Rubí, que segons afirmen, són dels 'més col·lapsats de Catalunya'. A més, des de CiU recorden també que prop de la meitat de casos que s'atenen al municipi veí corresponen a veïns de la nostra ciutat.

Així ho ha explicat l'alcalde i parlamentari de CiU, Lluís Recoder, que ha mostrat la seva preocupació pel fet que, de moment, el govern de la Generalitat encara no ha donat una resposta positiva a la reivindicació de tenir un partit judicial propi que ell mateix va traslladar a la directora general de Relacions amb l'Administració de Justícia. Més aviat, diu Recoder, hi ha algun motiu per pensar que la resposta podria ser negativa.

Lluís Recoder

Els fets van consolidant la idea que la resposta és més aviat negativa.Quan el president del TSJC compareix davant la comissió de Justícia del Parlament per explicar els plans pel 2005 en cap lloc consta la creació d'aquest jutjat.


Tot i això, Lluís Recoder ha manifestat l'esperança que les PSC,ERC i ICV acabin votant a favor de la proposició no de llei, ja que segons ha dit, les seves delegacions locals 'són conscients de quin és el problema a Sant Cugat'.

De la seva banda, la també diputada de CiU, Elena Ribera, ha assegurat que han presentat una proposta més concreta que en la darrera ocasió i ha afegit que la creació d'aquests jutjats a Sant Cugat hauria de ser independent d'una possible reordenació territorial de Catalunya,tal i com argumenta el tripartit.

Elena Ribera

Aleshores se'ns va rebutjar per dos criteris: un que depenia de l'organització territorial de Catalunya,i dir això i no concretar és el matiex, i l'altres és que feiem una paetició molt genèrica, i ara hem concretat més.


La proposició no de llei sobre la creació d'un jutjat de primera instància i instrucció a Sant Cugat s'ha presentat aquesta mateixa setmana i està ara pendent de resposta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.