Sant Cugat diu 'sí' a la Constitució europea, però el 'no' se situa 3 punts per sobre del conjunt de Catalunya


  • Comparteix:

El 'sí' obté el 60% dels vots, mentre que el no aconsegueix el 31'15%

El 'sí' obté el 60% dels vots, mentre que el no aconsegueix el 31'15%

Sant Cugat ha dit 'sí' a la Constitució europea, però amb menys força que al conjunt de Catalunya i l'Estat espanyol. El 60% dels electors ha votat afirmativament, mentre que el 31'15% ho ha fet en contra. Això vol dir que el percentatge de vots contraris al tractat ha estat 3 punts superior al del conjunt de Catalunya i 14 punts per sobre del global a l'Estat espanyol.

El 'sí' dels santcugatencs al tractat constitucional europeu s'ha situat en el 60,01%, quatre punts per sota del vot afirmatiu al conjunt de Catalunya i 16 per sota de l'obtingut a tot l'Estat espanyol. En total, 13.088 persones han optat pel 'sí', mentre que 6.794 han triat l'opció del 'no'. Pel que fa al vot en blanc, al conjunt del municipi ha arribat al 8'78%.

Per districtes, el suport més majoritari al tractat s'ha detectat a Les Planes, on un 73'48% dels electors ha optat pel 'sí'. En l'altre extrem, el districte que més ha apostat pel vot negatiu ha estat La Floresta, on el 'no' ha obtingut el 38'79% dels sufragis.

Pel que fa als resultats al conjunt de Catalunya, el 'sí' ha obtingut un suport majoritari, amb un 64'64% dels vots. El 'no' ha aconseguit el 28'07%, i hi ha hagut un 7'29% de vots en blanc. Catalunya és la tercera comunitat autònoma amb més protagonisme del 'no', després d'Euskadi i Navarra. A les Illes Balears, la victòria del 'sí' ha estat clara, amb un 77'59% de vots afirmatius, un percentatge similar al del País Valencià -77'36%-. A l'Aragó, el 'sí' ha guanyat rotundament, amb prop d'un 81%.

Al conjunt de l'Estat espanyol, la victòria del 'sí' ha estat també aclaparadora, amb un 76'7% dels vots. Les comunitats autònomes que més s'han decantat pel vot afirmatiu han estat, per aquest ordre, les Illes Canàries, Extremadura i Melilla.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.