El PSC demana un estudi de mobilitat i un pla d'equipaments per al barri del Monestir


  • Comparteix:

Els socialistes volen que s'aprofiti l'enderroc de l'escorxador per solucionar les deficiències del barri

Els socialistes volen que s'aprofiti l'enderroc de l'escorxador per solucionar les deficiències del barri

El PSC proposarà al ple municipal del mes de març l'elaboració d'un estudi d'accessibilitat i un pla d'aparcaments al barri del Monestir. Els socialistes consideren que cal aprofitar l'oportunitat de l'enderrocament de l'antic escorxador de l'avinguda Ragull per dotar el barri de més equipaments, com una escola bressol pública i un centre cívic.

El grup municipal socialista considera que s'ha d'aprofitar l'oportunitat de l'enderrocament de l'antic escorxador per donar una empenta a la dotació d'equipaments per al barri del Monestir. El PSC reitera que aquesta zona del municipi pateix deficiències importants derivades del creixement de la ciutat, com la manca de places d'aparcament i les dificultats d'accessibilitat al barri, a banda de l'escassetat d'equipaments i serveis.

En concret, els socialistes demanen a l'Àrea de Mobilitat un estudi sobre l'accessibilitat al barri i un altre sobre les necessitats d'aparcament. També proposaran un programa de dotació d'equipaments, com una nova escola bressol pública i un centre cívic, ja previst en la modificació del PGM del sector de l'Anòmima que es va aprovar al ple. Ho explica el portaveu socialista, Jordi Menéndez.

Jordi Menéndez

Demanem un estudi d'accessibilitat al barri i d'aparcaments. També proposem un programa de dotació d'equipaments, que inclogui una escola bressol pública i un centre cívic.


Pel que fa a la mobilitat, el PSC vol garantir la continuació dels carrers Orient i Monestir fins al Torrent de Ferrussons i estudiar el sentit de circulació de diversos carrers. També volen estudiar les necessitats d'aparcament al barri, tenint en compte el creixement de població previst al sector de l'Anònima. Pel que fa als equipaments, els socialistes proposen també utilitzar les actuals dependències de l'IES Sant Cugat per crear un centre de lectura i serveis comunitaris, un cop el centre educatiu s'hagi traslladat a la seva ubicació definitiva.

El primer secretari del PSC, Ferran Villaseñor, considera que aquestes propostes demostren que, per als socialistes, el barri de Sant Francesc-Avinguda de Cerdanyola és una prioritat.

Ferran Villaseñor

És una prioritat del nostre partit. Quan es va tallar la connexió entre les dues bandes del Monestir, el PSC sempre va defensar la unitat de les dues zones. Aquest és un barri en ebullició.


El PSC ha fet pública aquesta moció amb moltes setmanes d'antel·lació per tal de debatre-la amb la resta de grups polítics i buscar el màxim consens necessari per poder-la aprovar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.