Gonzalo Boye: 'La realitat del 'Catalan Gate' supera el llibre que vinc a presentar'

Més de 150 persones han assistit a la presentació de 'Se llama cáncer', l'últim llibre de l'advocat de Puigdemont


  • Comparteix:

Gonzalo Boye durant la xerrada, a l'Hotel Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Gonzalo Boye durant la xerrada, a l'Hotel Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

L'advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, ha reunit més de 150 persones a la presentació del seu últim llibre, 'Se llama cáncer', en el qual analitza l'estat actual del sistema jurídic espanyol. Fent un paral·lelisme amb la malaltia, Boye reivindica que es parli 'del problema intrínsec que tenim com a societat', ja que parlar-ne, ha dit, 'és l'única possibilitat que tenim de sanar'. Amb tot, Boye, que ha qualificat l'estat del sistema de 'claveguera', ha arrencat el seu discurs lamentant que 'la realitat supera el llibre', en referència al recent destapament del 'Catalan Gate'.

L'advocat considera que "s'està fent una interpretació del dret antidemocràtica des de 2017" i no ha escatimat en exemples per il·lustrar aquesta afirmació. Des de jutges que apel·len al "costum" per dictar sentència, fins a l'espionatge de l'independentisme català, passant per amenaces, vulneracions dels drets i un llarg etcètera.

Per tal que les coses millorin, l'advocat considera que "cal parlar, mirar què està fallant, buscar els responsables, substituir-los i replantejar-ho tot des d'una perspectiva democràtica". Tot plegat, segons el mateix Boye, posa damunt la taula la necessitat de reformes legals i el compromís efectiu amb la democràcia.

L'acte ha comptat amb l'organització de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) Sant Cugat i la col·laboració del Consell Local per la República i Òmnium Cultural.


Gonzalo Boye

Al sistema espanyol cal canviar una sèrie d'estructures legals perquè no existeixin àrees immunes a la llei i impunes a les seves responsabilitats. Es necessiten reformes legals, però, sobretot, un compromís efectiu amb la democràcia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.