El veïnat de Sant Cugat posa nota als polítics

L'alcaldessa, Mireia Ingla, obté un 5,4 de nota i el govern municipal un 5,5


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del ple / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu del ple / Foto: Ajuntament

Els santcugatencs donen un aprovat a l'actuació de l'alcaldessa, Mireia Ingla, i al govern municipal (ERC-MES, el PSC i la CUP-PC). En concret, un 5,4 per a Ingla i un 5,5 per a l'equip de govern, de les valoracions més baixes registrades a l'històric de l'Observatori Sociològic. Pel que fa als grups municipals, la portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, és la que obté millor puntuació amb un 6 i el portaveu de Ciutadans és el menys valorat amb un 3,40.

Gràfic de valoració de l'alcaldessa i el govern municipal. Els períodes de les alcaldies han estat incorporats per Cugat Mèdia

Gràfic de valoració de l'alcaldessa i el govern municipal. Els períodes de les alcaldies han estat incorporats per Cugat Mèdia / Foto: Ajuntament


En termes generals, el 32,1% dels enquestats considera regular l'actuació de l'alcaldessa. La millor valoració l'obté a la Floresta (5,80) i entre els veïns de 16 a 24 anys (6,14). En el cas del govern municipal, la valoració majoritària -amb el 35,7%- també és regular i aconsegueix la millor nota als barris de Coll Favà, Can Mates i Volpelleres (5,69), i entre els més joves (6,46).

Gràfic de valoració per zones i edat

Gràfic de valoració per zones i edat / Foto: Ajuntament


Grups municipals

Els santcugatencs també han posat nota als portaveus i als grups municipals. En aquest cas, la portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, és la que registra una millor puntuació (6,06) i grau de coneixement entre la ciutadania (46%). La segueix el representant d'ERC-MES Francesc Duch amb un 5,22, tot i el grau de coneixement més baix entre els portaveus (28%). La fins ara portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, aconsegueix un 5,18 amb un grau de coneixement del 33,9% dels enquestats. El portaveu del PSC, Pere Soler, arriba al 5, però amb un grau de coneixement del 38,7%. El portaveu de Ciutadans, Aldo Ciprian, és l'únic que suspèn amb un 3,40 i un grau de coneixement del 29,5%.

Gràfic valoració dels portaveus

Gràfic valoració dels portaveus / Foto: Ajuntament


Gràfic coneixement dels grups municipals i els portaveus

Gràfic coneixement dels grups municipals i els portaveus / Foto: Ajuntament



Metodologia

La 44a onada de l'Observatori Sociològic, elaborat per Institut Opinòmetre, s'ha realitzat amb un total de 1.080 entrevistes vàlides efectuades entre febrer i març del 2022 de manera telefònica assistida per ordinador. L'univers de l'estudi -tant quantitatiu com qualitatiu- inclou homes i dones a partir dels 16 anys empadronats a Sant Cugat. Compta amb un mostreig estratificat i el marge d'error és de +/-2,96%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.