La CUP-PC i ERC-MES volen que el ple condemni la mort de migrants a la tanca de Melilla

Les formacions presenten una moció a proposta de la Xarxa Solidària


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una frontera / Foto: ACN

Imatge d'arxiu d'una frontera / Foto: ACN

La CUP-PC i ERC-MES porten al ple el debat sobre la mort de desenes de persones migrants a la tanca de Melilla, quan intentaven creuar la frontera. Ho faran amb una moció escrita en col·laboració amb la Xarxa Solidària amb què volen condemnar uns fets marcats 'per la brutalitat policial de les forces de seguretat espanyoles i marroquines'. El text també busca assenyalar 'els silencis còmplices, la passivitat i la corresponsabilitat dels governants espanyols, així com les declaracions de Pedro Sánchez elogiant la violenta resposta de les autoritats marroquines'. De fet, insta l'executiu estatal a derogar la Llei d'estrangeria.

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

El text fa una crida per "garantir la seguretat i protecció dels drets humans de les persones que han aconseguit arribar a Melilla i de les més de 1000 persones que s'han quedat al territori marroquí". En aquest sentit, la moció dels cupaires i els republicans demana a les institucions europees i al govern espanyol que garanteixin "el dret a migrar amb total respecte".

Amb tot això sobre la taula, la proposta demana "una investigació independent i exhaustiva d'aquests fets a nivell nacional i internacional, així com l'assumpció de responsabilitats".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.