4.000 ulleres surten de Sant Cugat amb destinació al Sàhara

Es tracta d'una iniciativa solidària impulsada per Junts per Sant Cugat i que compta amb la col·laboració d'SCAPS i Ulls del Món


Temes relacionats

Junts per Sant Cugat recull 3.700 ulleres per enviar als campaments de refugiats del Sàhara (28/mar/22)


  • Comparteix:

Alguns dels col·laboradors després de carregar la furgoneta / Foto: Cugat Mèdia

Alguns dels col·laboradors després de carregar la furgoneta / Foto: Cugat Mèdia

Una furgoneta amb gairebé 4.000 ulleres ha sortit de Sant Cugat aquest dijous amb destí als camps de refugiats del Sàhara. Es tracta d'una campanya impulsada per Junts per Sant Cugat que té per objectiu protegir la visió de milers de refugiats sahrauís. La recollida d'ulleres es va iniciar el passat juliol gràcies a la col·laboració de desenes de comerços santcugatencs que es van oferir com a punts de recollida de les ulleres en desús. La iniciativa també ha comptat amb la col·laboració de l'associació Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS) i l'ONG Ulls del Món.

La secretària d'Organització de Junts, Esther Alòs, s'ha mostrat molt satisfeta amb la resposta de la ciutadania que, segons ha dit, "s'ha bolcat amb la iniciativa". Alòs ha avançat que, vist "l'èxit" de la iniciativa, "probablement es tornarà a fer". Al carregament de la furgoneta també hi ha assistit la presidenta d'SCAPS, Neus Bosch, la representant d'Ulls del Món María Tavera i la persona que més ulleres ha aportat a la iniciativa (més d'un miler), Abel Herrera.

De moment el material ha sortit cap a Alacant, des d'on es demanaran els permisos duaners i es distribuirà el material entre els diferents camions i contenidors que van cap als campaments. Des d'Alacant, es transportarà tot amb vaixell fins a Orà (Algèria), i un cop passada la duana algeriana, ja va tot per terra fins als campaments, on s'entrega el material a la Mitja Lluna Vermella Sahrauí, l'ONG encarregada de distribuir tot el que arriba. En aquest cas, les ulleres s'enviaran al Departament Nacional d'Oftalmologia del Poble Sahrauí.


Esther Alòs

Aquesta tarda hi seran present Esther Alòs, secretaria d'Organització de Junts per Sant Cugat, Neus Bosch, presidenta de Sant Cugat amb el Poble Sahrauí, i María Tavera, representant de l'entitat Ulls del Món, entre altres persones, per tal de fer el balanç final d'aquesta campanya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.