Compromís municipal per a la visibilització de l'endometriosi

S'ha sol·licitat amb una moció de la ADAEC que ha esdevingut institucional


  • Comparteix:

L'endometriosi afecta una de cada deu dones / Foto: ACN

L'endometriosi afecta una de cada deu dones / Foto: ACN

L'Ajuntament de Sant Cugat treballarà amb associacions d'afectades per l'endometriosi per donar-los suport en la feina que fan a través de campanyes de sensibilització i programes de prevenció. Així ho ha demanat aquest dilluns el conjunt del ple municipal, amb una moció de l'Asociación de Afectadas de Endometriosis Crónica (ADAEC) que ha esdevingut institucional. La secretària de l'associació, Clara Martí, ha assistit al ple.

ESCOLTA-HO

La moció estableix que els programes de prevenció es facin des d'una "perspectiva social, integral i de gènere". També s'aprofita per instar el govern de la Generalitat perquè informi dels recursos comunitaris i d'atenció a les dones que pateixen endometriosi i les incloguin en els plans de l'àrea de Serveis Socials. Així mateix, l'Ajuntament es compromet a fer-se ressò de les campanyes d'informació i educació menstrual i sexual necessàries a la societat, especialment entre les nenes i joves, "per desmuntar els mites que dificulten la detecció primerenca de la malaltia". Finalment, es demana que es destinin més recursos a la investigació de l'endometriosi.

L'endometriosi és una malaltia crònica que afecta una de cada deu dones i que es caracteritza pel creixement d'un teixit similar a l'endometri fora de l'úter. El símptoma associat més comú és el dolor, però també hi ha la infertilitat, el sagnat abundant en la menstruació o el sagnat irregular, les nàusees, els vòmits, els gasos, la indigestió, i el dolor durant les relacions sexuals amb penetració.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.