L'ONU se suma a les peticions al govern espanyol d'investigació de l'espionatge amb Pegasus

Entre els presumptes ciberespiats, hi ha quatre santcugatencs


Temes relacionats

Andreu Van den Eynde: 'El meu objectiu és saber qui m'ha espiat i on estan les meves dades' (27/des/22)

Riba lamenta la 'zero col·laboració' de l'Estat espanyol amb el comitè de Pegasus ( 9/nov/22)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'ONU / Foto: ACN

Imatge d'arxiu de l'ONU / Foto: ACN

L'ONU alerta de vulneracions de drets humans en el cas Pegasus i insta el govern espanyol a 'investigar, processar i a imposar sancions'. Entre els dirigents que presumptament han estat ciberespiats amb aquest programari, hi ha quatre santcugatencs: l'eurodiputada Diana Riba, l'advocat Andreu Van den Eynde, el director de l'Oficina del President Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay, i l'exconseller Damià Calvet. En una resolució dels relators especials sobre qüestions de les minories, l'ONU expressa una 'preocupació molt seriosa' per aquest 'programa d'espionatge extens i ben coordinat' sobre activistes i figures públiques independentistes.

El text respon a una comunicació de la secretària general d'ERC, Marta Rovira, a les Nacions Unides en nom de les víctimes dels republicans i en coordinació amb la resta d'organitzacions afectades pel 'Catalangate'. L'escrit denuncia que l'espionatge massiu va vulnerar el dret a "reunir-se pacíficament i participar en associacions", a "tenir vida privada i privacitat en la correspondència" i a "ser iguals davant la llei". També creuen que va posar en perill el dret a la llibertat d'opinió i expressió a Catalunya.

Els republicans també esperen que aquesta resolució impulsi la justícia espanyola a deixar d'entorpir el curs de les querelles presentades i dugui a terme una investigació efectiva dels casos d'espionatge denunciats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.