Els estrangers residents a Sant Cugat ja es poden inscriure al cens per a les eleccions municipals

Poden votar les persones nascudes a la Unió Europea o en algun dels 13 països amb acord de vot


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una urna / Foto: Localpres - Ajuntament de Sant Cugat

Imatge d'arxiu d'una urna / Foto: Localpres - Ajuntament de Sant Cugat

La ciutadania de Sant Cugat està cridada a les urnes el 28 de maig, dia de les eleccions municipals. Podran votar les persones de 18 anys o més de nacionalitat espanyola i, també, aquelles nascudes a la Unió Europea o als 13 països amb acord de vot (Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Corea del Sud, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, Regne Unit, Trinitat i Tobago, Xile). Ara bé, cal que les persones estrangeres que vulguin exercir el seu dret a vot s'inscriguin al cens.

En el cas de les persones que ja es van inscriure al cens de 2019, ja haurien d'haver rebut una carta de l'INE que confirmi la inscripció. Si no ho han fet, cal que s'adrecin a l'Oficina d'Atenció Ciutadana o fer la consulta en línia, al web de l'INE.

Aquelles persones que vulguin inscriure's per primera vegada al cens, ho han de fer a través d'un tràmit en aquest enllaç. Les persones ciutadanes de la Unió Europea tenen el 30 de gener com a data límit per inscriure's al padró i confirmar que volen votar. En el cas de les persones originàries de la resta de països amb acord (Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Corea del Sud, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, Regne Unit, Trinitat i Tobago, Xile), la data límit és el 15 de gener.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.