Confrontació entre govern i oposició per les pintades en l'espai públic

Els vots de l'equip de govern han tombat la moció de Junts contra els grafitis a la via pública


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de pintades al Castell de Canals / Foto: EMD Valldoreix

Imatge d'arxiu de pintades al Castell de Canals / Foto: EMD Valldoreix

La moció que Junts ha presentat al ple d'aquest dilluns perquè l'Ajuntament posi en marxa una campanya de conscienciació 'sobre com impacten les pintades i els gargots en el dia a dia de la ciutat' no ha tirat endavant. El grup municipal de Ciutadans i la regidora no adscrita li han donat llum verda, però els vots en contra de l'equip del govern han fet que no quedés aprovada.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

Des de Junts per Sant Cugat, Carles Brugarolas ha estat l'encarregat de presentar la moció, que lliga els grafitis al "deteriorament progressiu de l'estat de la ciutat" i insta l'Ajuntament i les administracions competents a "habilitar mecanismes específics per generar recursos directament habilitats" per fer-hi front. La moció ha rebut el suport de Cs; el regidor de la formació taronja Sergio Blázquez ha qualificat la proposta "pertinent" perquè es tracta d'un tema "que molesta els veïns".

Per part del govern, el portaveu del PSC i primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, ha posat de manifest que el seu grup municipal està preocupat per l'espai públic i que comparteix aquesta necessitat, "però no amb aquesta moció". Soler ho ha atribuït al fet que "en els acords hi ha inconcrecions" i ha conclòs que la qüestió s'hauria de "determinar d'una altra manera".

El regidor de la CUP-PC Oriol Sánchez, per la seva banda, s'ha mostrat en contra, tot assegurant que es tracta d'un tema que "no és una preocupació real" i que "l'Observatori Sociològic parla de problemes molt superiors a aquest". A més, Sánchez ha apuntat que "els murals són un tipus d'expressió popular". També sobre la rellevància del tema de la moció s'ha pronunciat el portaveu d'ERC-MES, Francesc Duch: "No creieu que una ciutat de més de 95.000 habitants té coses més importants a tractar?", ha qüestionat a Junts.

Brugarolas ha apuntat que, malgrat que aquest "no és el problema més important", es tracta d'una situació que "s'ha de gestionar" i ha criticat el govern pel rebuig a la moció: "Fan d'oposició de l'oposició", ha lamentat.








Oriol Sánchez

L’Observatori diu altres problemes que són molt superiors a aquest. És més, el problema concret de les pintades ni apareix. Apareixen problemes amb l’habitatge, o amb el cost de la vida, o amb la manca de serveis públics. Però no apareix en especificitat les pintades.

Carles Brugarolas

Crec que és una moció amable i oberta que vostès rebutgen perquè fan d’oposició de l’oposició. I aquest ha sigut el seu discurs durant bona part d’aquest mandat. I és una autèntica llàstima.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.