Reobren la investigació al santcugatenc Albert Royo per despeses vinculades al 9-N

Un jutge estima el recurs presentant per la Fiscalia contra el sobreseïment parcial de la causa contra Royo el 2021


  • Comparteix:

Albert Royo en una imatge d'arxiu / Foto: ACN

Albert Royo en una imatge d'arxiu / Foto: ACN

L'Audiència de Barcelona ha ordenat que es torni a investigar l'exsecretari general del Diplocat, el santcugatenc Albert Royo, per despeses vinculades a la internacionalització de la consulta del 9-N, segons ha pogut confirmar l'ACN. El tribunal ha acceptat el recurs que va presentar la Fiscalia contra la decisió el jutjat d'instrucció 18 de Barcelona, que el novembre del 2021 va decidir el sobreseïment parcial de la causa. La interlocutòria demana ara que sí s'investiguin les partides relacionades amb el viatge a Catalunya de vuit parlamentaris europeus com a observadors del 9-N i per la producció d'una vintena de vídeos promocionals de la consulta.

Aquesta causa prové d'una denúncia que va presentar la Fiscalia anticorrupció i en la que està acusat de malversació per les despeses del 9-N. La jutge va descartar, però investigar-lo per aquestes partides a l'entendre que els fets havien prescrit. A més, recordava que els organitzadors del 9-N no van ser condemnats per malversació.

La contractació dels vídeos es va fer per un import de 58.358 euros. En el seu recurs, la Fiscalia insisteix no en la finalitat de promoció del 9-N que tenien els vídeos sinó en el fet que es van eludir els mecanismes de control de contractació pública, amb una presumpta fragmentació de contractes. Ara, el jutge considera que sí s'escau incorporar les proves aportades per dirimir aquesta qüestió.

A més, defensa que el delicte de malversació no hauria prescrit, ja que l'aprovació de la partida pressupostària per sufragar aquestes despeses es va fer el novembre del 2014.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.