La propietat de l'edifici del Bar Catalunya porta als tribunals la protecció de l'enderroc

El ple municipal ha aprovat la designació lletrada en el contenciós presentat per la propietat


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del Bar Catalunya / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Imatge d'arxiu del Bar Catalunya / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

La propietat de l'edifici on s'ubicava el Bar Catalunya, a la plaça de Lluís Millet, ha presentat un recurs contenciós administratiu contra la seva protecció de l'enderroc. En concret, contra l'aprovació definitiva de la modificació del Pla General Metropolità (PGM) que permetia preservar els edificis del bar, la casa pagesa del costat i la façana, però permetent a la propietat la construcció d'habitatges cap a l'interior de la finca. De moment, el ple municipal ha aprovat aquest dilluns, amb els vots de tots els grups tret de Junts que s'hi ha abstingut, la designació de defensa i representació en aquest contenciós.

ESCOLTA-HO

Es tracta d'un edifici construït entre el 1933 i el 1936, una de les poques mostres que queden a la ciutat d'arquitectura racionalista. Fins ara només estava protegida explícitament la façana, però amb la modificació també ho està ara l'interior, tant la planta baixa com els habitatges de sobre.

La modificació es va tirar endavant sense acord amb la propietat, tot i que no impedeix que pugui construir-hi habitatge.

"Sempre hem volgut preservar l'edifici i l'entorn", ha afirmat el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, qui també ha subratllat que la modificació és "respectuosa amb els drets dels propietaris".

El Bar Catalunya i el seu conjunt arquitectònic són Bé Cultural d'Interès Local (BCIL).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.